Logo

Aart de Winter

 		
Aart de Winter

Aart kreeg de autoliefde met de paplepel ingegoten. Zijn opa die naar dezelfde voornaam luisterde, was een groot Mercedes-Benz-liefhebber en bleef jarenlang trouw hetzelfde merk rijden. Zodoende kreeg baby Aart van opa Aart een trapauto in de vorm van een knalgele Mercedes SLK. Sindsdien is de liefde voor auto’s alleen maar gegroeid. In 2012 kocht Aart een semiprofessionele camera om de mooiste bolides mee vast te leggen. Na de middelbare school begon hij aan de studie Journalistiek, om een praatje bij het plaatje te kunnen maken. Autojournalistiek is voor Aart de ultieme combinatie van hobby en professioneel werk.

 

Wat was je eerste auto?

Een platgeslagen Renault 5 Supercinq. Hij had gele koplampen en maakte een enorme bak herrie. Drempels vereisten wat stuurmanskunsten, want het gebakje was maar liefst 17,5 cm verlaagd. Snel was hij niet, maar de verslavende knalletjes uit de uitlaat gaven wel dat gevoel.

 

Wat rijd je nu en waarom?

Ik heb een ’86 Nissan Cherry in de schuur staan, maar ik weet niet of daar ooit nog beweging in komt. Ik doe het voorlopig nog even met mijn studenten-abonnement op de burgerrups (OV-chipkaart).

 

Wat is je droomauto en waarom?

De Nissan Skyline GT-R met Nismo Z-Tune bodykit en een enorme turbo: voor mij het ultieme JDM-icoon.

 

Wat was je mooiste auto-moment?

Met vrienden naar de Nürburgring, met onder andere een Renault Clio V6 en Honda S2000; wildkamperend in de gestripte achterbak van mijn eigen Nissan Cherry, in de bossen rondom het circuit. Een rondje met een supercharged Mini Cooper S over de Nordschleife. De nachtelijke straatraces met een K-swapped Honda Civic. Een weekend lang Doorslammers aanschouwen op de dragstrip van Santa Pod. Of het bijwonen van allerlei grote JDM meetings met een enorme diversiteit van persoonlijk aangepaste auto’s. Ik kan niet kiezen.

 

Als jij jezelf met een auto vergelijkt, wat ben je dan?

Een of andere Japanse auto met turbo: ik heb de tijd nodig om op gang te komen, maar vertoon zelden mankementen.

 

Wat is je guilty pleasure?

Een Mazda MX-5 Miata met een neptong uit de grille en googly eyes op de klapkoplampen.

    Meld je aan
    voor onze nieuwsbrief!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Dank voor uw inschrijving!
    Wij hebben uw aanmelding ontvangen.