Porsche 911's en Wiesmann bij Cool Classic Club

Aan de oever van de gracht rondom vestingstad Naarden, bevindt zich de Cool Classic Club. Het is niet te missen als je er langsrijdt: op de gevel staat in grote letters ‘Het Clubhuys’ en als het gebouw open is staan er altijd wel interessante auto’s op de stoep. Het gebouw dat eerst dienst deed als meubeloutlet van Jan des Bouvrie, biedt nu onderdak aan een imposante collectie blinkende bolides.

In tegenstelling tot andere klassiekercollecties, is dit geen statische plek. Bij aankomst klinkt de gorgelende grom van een oude Ford Mustang die zojuist naar buiten is gerold. Bezoekers mogen vrij naar binnen lopen om koffie te drinken. Naast mooie auto’s zijn er ook kunstwerken te bewonderen. Bovendien maken flexwerkplekken de sfeervolle locatie pas echt uniek; hier kun je vergaderen op een hoger niveau. Dagelijksauto.nl kwam onlangs samen bij de Cool Classic Club in Naarden om een unieke redactievergadering te houden.

Het Clubhuys, Cool Classic Club Naarden, Ford Mustang Convertible en Datsun 240Z voor de deur

Alles is te koop

Jurriaan Claassen heet ons welkom met een kop koffie en nodigt ons uit om de klassiekers en youngtimers van dichtbij te bekijken. “Alles is te koop hier,” zegt hij met een glimlach op het gezicht. De variatie in het aanbod is groot: van een voor het circuit geprepareerde BMW M3 E46 tot Fiat Dino en van Jaguar E-type tot Nissan GT-R. Prijzen variëren van tienduizend euro tot getallen met zes nullen. Bij een knalgele Ferrari 512 BB met widebody valt de groep even stil. “Laatst zijn we naar Italië gereisd, om te achterhalen wat de achtergrond van deze auto is. Pas daarna kunnen we er een prijs aan hangen,” legt Jurriaan uit. Voorlopig blijft het gele racemonster als blikvanger op de bovenverdieping staan.

Gele Ferrari 512 BB

De Cool Classic Club

De klassiekerhandel had lange tijd een duistere kant, door oplichterij of verkopers die geen verstand hadden van hun handelswaar. De Cool Classic Club wil laten zien dat het ook heel anders kan. Eigenaar Robbert Buijs dacht in het businessplan uitvoerig na over hoe hij een plek kon creëren waar mensen naar  terug willen komen. De showroom moest een echte ontmoetingsplek worden. Daarnaast kwam Buijs op het idee om een ‘club’ op te richten, waarbij leden contributie betalen om een aantal weekends per jaar met een klassieker te mogen rijden. Daarbij is er keuze uit verschillende pakketten: bij het duurste abonnement mag je zelfs meedoen met compleet verzorgde rally’s. Leden hebben hierbij geen omkijken naar stallingskosten of onderhoud. Bovendien worden reparaties uitbesteed aan merkspecifieke experts.

Vergaderruimte Cool Classic Club Naarden, uitzicht op gele Ferrari 512 BB

Niet zeuren over ronkende motoren

De unieke insteek van de Cool Classic Club is meteen bij binnenkomst merkbaar. Iedereen mag hier zomaar naar binnen lopen. Voorin het pand staat een brede bar die de geur van verse koffie verspreidt. Direct daarachter bevindt zich een plateau met werkplekken, waar bezoekers met opengeklapte laptops zitten te werken. “We hebben op de bovenverdieping ook een aantal kantoor- en vergaderruimten die we verhuren. Zowel individuen als groepen zijn welkom in deze inspirerende werkomgeving. Ze moeten alleen wel de charme zien van ronkende motoren en benzinedampen,” zegt marketingmanager Thies Maessen lachend.

Plank met Ferrari modelauto's, flexwerkplek, laptop

Klassieke auto’s en moderne kunst

Met de klassiekers en youngtimers is de horizontale ruimte natuurlijk al goed bedekt, maar de verticale ruimte kon nog beter benut worden. Daarom is de Cool Classic Club een samenwerking aangegaan met een kunstgalerie; door het hele gebouw hangen allerlei kunstwerken aan de muur. Een handige bijkomstigheid is dat de doelgroepen voor klassieke auto’s en moderne kunst niet ver uit elkaar liggen. De Cool Classic Club spreekt dankzij de combinatie van klassiekers, kunst, koffie en kantoor ook jongere doelgroepen aan.   

Groene Fiat Dino, kunst aan de muur

Van twee auto’s naar internationale klassiekerhandel

De Cool Classic Club bestaat sinds 2018, nadat Buijs zijn plannen deelde met de toenmalige eigenaar van het pand; Jan des Bouvrie. Het begon met twee auto’s, maar stukje bij beetje kon de handel uitgebreid worden. Jurriaan vertelt hoe dat ging: “de bovenverdieping bevatte vroeger een drukkerij met zware machines, we wisten dus dat die verdieping sterk genoeg was om er extra auto’s te stallen. Ook hebben we nog een extra loods met meer auto’s iets verderop, zodat we de exemplaren in de showroom steeds af kunnen wisselen. Daardoor is er elke keer weer iets nieuws te zien voor bezoekers.”

Cool Classic Club kaartjes met auto's, klassiekers, oldtimers

In totaal staan er zo’n zestig, zeventig auto’s bij  de Cool Classic Club. Om het aanbod up-to-date te houden, houdt Thies zich voortdurend bezig met de actuele voorraad. “Het begon klein, maar intussen zitten we in de internationale autohandel. Er zijn geïnteresseerden vanuit de hele wereld om hier een potentiële aankoop te doen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld aan het onderzoeken hoe we een auto naar Nieuw-Zeeland kunnen laten verschepen.”

Cool Classic Club bezoeken

Nieuwsgierig geworden? Op één minuut van de rijksweg A1 bevindt zich één van de gezelligste youngtimer- en klassiekershowrooms van Nederland.  Doordeweeks is de Cool Classic Club geopend tussen 9:00 en 17:30. Op zaterdagen gaan de deuren open tussen 10:00 en 17:00. ‘s Zondags is bezoek alleen op afspraak mogelijk. Wij komen zeker nog eens terug om ons te vergapen aan al het moois.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *