We weten het allemaal: het is niet leuk meer om te tanken. De prijzen van benzine en diesel rijzen de pan uit. Om te voorkomen dat je leegloopt op brandstofkosten is zuinigheid het devies. Maar gebruik om brandstof te besparen vooral niet de adviezen uit dit artikel.

Ga vlak achter een vrachtwagen hangen

Deze techniek komt rechtstreeks uit de racerij: slipstreamen. Het idee is om vlak achter je voorganger te gaan rijden om te profiteren van de luchtstromen. Maar vergeet simpel bumperkleven alsof je een BMW rijdt. Je moet het wel serieus aanpakken: ga vlak achter een vrachtwagen rijden.

En dat bedoelen we ook letterlijk. Bij Mythbusters hebben ze ook bewezen dat het optimale resultaat wordt behaald als je zo’n 30 centimeter achter je voorganger gaat rijden. Dat is even eng, maar alles om brandstof te besparen! Als je het goed doet, kun je je auto zelfs hele stukken in z’n vrij (of N) laten cruisen. Eigenlijk doe je gewoon aan platooning.

Bijkomend voordeel is dat je zo vlak achter een vrachtauto niet naar voren kan kijken. Je kunt immers niet door de vrachtwagen heen kijken. Dat klinkt spannend, maar je kunt ook van de nood een deugd maken. Ga lekker even op je telefoon kijken terwijl je fors bespaard op je brandstof! Win-win!

Ruil je auto in voor een nieuwe

Het lijkt zo simpel: doe je onzuinige auto weg en koop een nieuwe auto die minder brandstof verbruikt. Of beter nog: koop een elektrische auto! Hoe beter besparen op benzine dan het niet meer kopen?

Neem bijvoorbeeld de voortreffelijke Kia EV6. Een geweldige auto die je al vanaf 45.195 Euro meeneemt bij de dealer. Stel, je krijgt 10.000 Euro terug voor je oude auto, die 1 op 15 rijdt maar verder nog goed is. We hebben voor je uitgerekend dat je je Kia EV6 al na zo’n 250.000 kilometer hebt terugverdiend! We gaan er hier wel vanuit dat de benzineprijs niet daalt en de stroomprijs niet stijgt. Dingen als verzekering en afschrijving tellen we ook even niet mee.

Bij een jaarlijks kilometrage van 15.000 kilometer duurt het slechts een jaar of 16 tot je je nieuwe auto hebt terugverdiend. Kat in het bakkie, toch?

Tanken in de woestijn

Koop een Fuel Shark

Tussen de adviezen om brandstof te besparen mag deze niet ontbreken. Dit apparaatje is al jaren een hit in Amerika, maar in Nederland wil het nog niet zo aanslaan. Dit is het geheim tot brandstofbesparing waarvan niemand wil dat jij het weet! De Fuel Shark is een klein apparaatje dat je in de sigarettenaansteker steekt. Door het elektrische circuit van je auto te stabiliseren werkt je auto efficiënter, waardoor je benzine bespaart. Minstens 10%!

Dus waar wacht je op? Voor een paar tientjes koop je al een fuel shark. Lachend rijd je tankstations voorbij. De bazen van oliebedrijven zullen je haten!

Koop een Tornado

Weer zo’n apparaat wat de meesten niet zullen kennen. Dat is vooral omdat ze niet willen dat je het kent! De Tornado is een simpel apparaatje dat je in de luchtinlaat van je motor plaatst. Door de draaiende beweging krijg je een tornado-effect waardoor de lucht sneller je motor in gaat. Precies zoals een supercharger werkt.

Niet alleen krijg je er meer pk door, maar door een meer efficiënte verbranding bespaar je ook nog benzine. Beter nog, als je de Tornado combineert met de Fuel Shark, dan heb je een echte Sharknado!

brandstof besparen

Tank alleen nog Euro 98

Duurder is altijd beter, toch? Dus het maakt niet uit wat voor auto je rijdt, tank gewoon de duurste benzine. Je komt er veel verder mee. Laat al die kneuzen maar rijden op die goedkope troep.

Stop minder

Iedereen weet dat je de meeste brandstof verbruikt als je steeds moet remmen en optrekken. Op een constante snelheid loopt je auto het meest zuinig. Om brandstof te besparen moet je dus zo constant mogelijk rijden.

Rem dus niet meer voor een oranje verkeerslicht, maar rijd door. Als je goed oplet, hoef je ook bij stopborden niet meer te stoppen. Rijd op een smalle weg gewoon door, in plaats van steeds maar te wachten op tegenliggers. En bij zebrapaden moet je ook niet meer stoppen. Voetgangers snappen toch wel dat je brandstof wil besparen?

De slechtste adviezen

Dit waren ze dan, de slechtste adviezen die wij konden verzinnen om brandstof te besparen. Veel succes ermee! Rijd vooral niet wat rustiger, want dan kom je nergens. Ga ook vooral niet minder met de auto. Dan doe je alleen maar wat ze willen dat je doet. Volgende keer weer wat nuttigs.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *