#Puppystyle

Vrachtwagenchauffeurs zijn een slag apart. Dus als ze iemand sterkte willen toewensen, dan doen ze dat op hun geheel eigen manier. Hoe? Met hun vrachtwagens natuurlijk.

Kasplantje

Op 22 juni 2019, een jaar geleden dus, krijgt de jonge vrachtwagenchauffeur Wilfred van Binsbergen een ernstig ongeluk met zijn personenauto. Hierbij loopt de 21-jarige uit Barneveld zo’n ernstige hersenschade op, dat men twijfelt of hij het zal overleven. Doktoren geven hem weinig kans, en als hij het overleeft dan zou hij niet meer dan een kasplantje zijn.

Een halfjaar later kan Wilfred alleen communiceren door zijn duim een beetje te bewegen. Praten, lopen: doktoren denken dat Wilfred het nooit meer zou kunnen. Toch knapt hij, tegen alle verwachtingen in, in de loop van het jaar op. Midden in de corona-crisis leert hij in een paar maanden weer praten en lopen. Het is een zware tijd, maar in mei mag Wilfred naar huis.

Zijn neef Martin vindt het verschrikkelijk dat hij Wilfred niet kan steunen. Hij bedenkt een plan om Wilfred een hart onder de riem te steken. Martin neemt contact op met alle chauffeurs die hij kent, en velen reageren positief. Weer blijkt hoe hecht de chauffeursgemeenschap is. Zo krijgt het evenement ‘Puppystyle’ vorm, vernoemd naar Wilfreds favoriete outfit.

Verrassing

Zaterdag 20 juni, bijna een jaar na zijn ongeval, hoort Wilfred een hoop kabaal. Zijn neef staat voor de deur met zijn fraai Volvo. Erachter staat een MAN van rijschool Roordink. Achter een DAF van zijn werkgever Van Reenen komen nog talloze vrachtwagens aangereden. “Kom Wilfred, we gaan een stukje rijden,” roept Martin.

En zo stapt Wilfred voor het eerst in een jaar weer achter het stuur van een vrachtwagen. Ze rijden een tocht door het dorp, waar vrienden en familie langs de route staan te zwaaien. Achter hen rijden nog ruim 30 vrachtwagens, uit het hele land, de ene fraaie truck na de andere, allemaal luid toeterend en met alle lampen aan. Zelfs een showtruck uit Engeland, van Philip Judge, heeft zich aangesloten.

De stoet eindigt op het terrein van Van Reenen, waar de ontroerde Wilfred nog enkele cadeaus in ontvangst mag nemen. Het zal nog een hele tijd duren voor Wilfred weer achter het stuur mag kruipen om zijn geliefde beroep uit te voeren, maar deze opsteker zal hij zeker niet vergeten. Geheel in Puppystyle.

Kijk hier het filmpje van deze geweldige actie:

Met dank aan Martin van Veldhuizen en fotograaf Arjan Bruinstroop