SUV rijdend door de sneeuw

Als echte autofan is een van de leukste dingen het kopen van een nieuwe auto. Je kan er soms maanden naar uitkijken voor dat je eindelijk genoeg geld hebt gespaard. Maar wanneer je je droomauto dan eindelijk hebt, wil je daar niet zomaar in de winter mee rijden. De gedachte van strooizout geeft je rillingen op je rug en dus moet er een oplossing komen. Bij Dagelijksauto zijn wij altijd behulpzaam en daarom komen wij met vijf voertuigen waarmee jij de winter doorkomt, voor minder dan 1.000 euro.

Fiat Stilo: winnaar van de top vijf winterauto's

1. Fiat Stilo

Voor €1.000 zijn je keuzes niet meer reuze, maar dat betekent niet dat je niet in stijl rond kan rijden. Er zijn maar weinig landen die stijlvoller zijn dan Italië en daarom komen wij met de Fiat Stilo estate. Momenteel staan er een paar te koop waaronder een zeer exotische lichtblauw/groene station inclusief trekhaak en cruise control. Een vergeten model maar daarom ook goedkoop in aanschaf.

Seat Toledo

2. Seat Toledo

Voor een bescheiden prijs is het ook mogelijk om in een VAG-product te rijden. Voor slechts € 850 rij jij in een fraaie Seat Toledo met wederom 220.000 kilometer. Deze 1.6 16V heeft ook een trekhaak en komt met Airco. Een enigszins alternatieve keuze op de standaard Volkswagen producten, maar daardoor ook weer net wat interessanter.

Volvo V40 winterauto's

3. Volvo V40 diesel

Wij kunnen niet een lijst maken met overwinter auto’s zonder een auto uit het hoge noorden mee te nemen. Wie Zweden zegt, denkt Ikea, maar het woord Volvo volgt vaak al snel daarna. Voor €1.000 is de keuze nog redelijk groot, maar wij gaan voor een V40 diesel met “slechts” 290.000 kilometer. Naast dat Volvo wel bekend is met minder dan ideale rijomstandigheden, heeft dit exemplaar ook gewoon stoelverwarming erin zitten en een APK tot eind februari. Voor minder dan € 700 kan jij deze winter lekker warm onderweg zijn.

Citroën C5

4. Citroën C5

Op zoek naar een bepaalde je-ne-sais-quoi? Dan heeft de Citroën C5 wellicht het antwoord voor jou. Er staan momenteel diverse exemplaren te koop voor onder de € 1.000. Een comfortabelere manier onderweg zijn zal je niet snel vinden dankzij de hydractive veerbollen. Of deze het op dit prijsgebied ook nog enigszins betrouwbaar volhouden is een andere vraag.

Subaru Forester

5. Subaru Forester junkyard

Maakt het je echt helemaal niet uit hoe de auto er precies uitziet, dan zijn diverse “junkyard” auto’s nog een optie. Zo ook onze enige vierwielaangedreven keuze in deze lijst, een Subaru Forester, compleet met snor! Vaak hebben dit soort modellen niet alleen een mooi verhaal, maar ook flink wat kilometers. Je kan er daarentegen ook vanuit gaan, dat de eigenaar weet wat er met de auto speelt.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *