Mercedes-AMG S 63 Limousine 2017

Het is inmiddels bekend: Mercedes-Benz toont op de komende Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april 2017) de vernieuwde S-Klasse Limousine. Ondertussen worden ook de AMG-versies aan een facelift onderworpen, waaronder de S 63 Limousine. Onze spionagefotograaf legde het prototype op en naast het circuit vast.

Lichte vernieuwingen

Het testwerk met de gespotte S 63 Limousine is bijna afgerond, zo verraadt de weinige camouflage. Enkel de voor- en achterbumper zijn afgedekt, wat duidt op een nieuw ontwerp. Ook de LED-lichtunits zijn opnieuw naar de tekentafel verwezen.

Aan de achterzijde zien we nog altijd twee dubbele uitlaatpijpen met een hoekig design. Hieruit klinkt de typische V8-sound van de S 63-variant.

Driespaaks-stuurwiel, nieuwe kleuren

Het interieur is eveneens tegen het licht gehouden. Zoals we eerder al wisten te melden, heeft het stuurwiel nu drie spaken i.p.v. twee. Tevens introduceert Mercedes-Benz een herzien infotainmentsysteem, dat nu ook gebarenbediening ondersteunt. Deze update verwachten we ook in de Mercedes-AMG S 63 Limousine.

Naast de uiterlijke veranderingen, wordt het leveringsprogramma uitgebreid met nieuwe kleuren en velgdesigns. Ook kunnen we rekenen op rijker uitgeruste optiepakketten.

Vaarwel 5.5 liter achtcilinder

Hoogstwaarschijnlijk verdwijnt de 5.5 liter V8-biturbomotor uit de komende S 63 Limousine, zo melden buitenlandse media. Deze 585 pk sterke achtcilinder wordt opgevolgd door de bekende 4.0 liter V8-biturbokrachtbron. Je kunt hem kennen uit de GT, maar ook uit de E 63 4Matic+ en GLC 63 4Matic+.

Het motorvermogen zou in de geüpdatete S 63 Limousine ongeveer 600 pk bedragen. Bovendien krijgt hij naar verluidt standaard vierwielaandrijving, terwijl dat nu optioneel is.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën