Mercedes-Benz S-Klasse 2017 (teaser)

Mercedes-Benz heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de opgefriste S-Klasse. Het gaat echter om teaserafbeeldingen, oftewel: behoorlijk mysterieus. In juli verschijnt de bijgewerkte S-Klasse in de Europese showrooms.

Eerdere lekkage

Eind vorig maand vond de eerste lekkage plaats. Een Arabische website kreeg enkele foto’s van de vernieuwde S-Klasse in handen, waarna het beeldmateriaal zich als een olievlek verspreidde. Desondanks zijn er sindsdien geen extra details naar buiten gekomen, tot vandaag. Mercedes-Benz licht zijn geüpdatete vlaggenschip zelf toe.

Nieuwe achtcilinder

Het uiterlijk is her en der aangescherpt, maar nog belangrijker is wat er zich onderhuids afspeelt. In de S-Klasse vestigen zich voortaan nieuwe krachtbronnen, waaronder een 4.0 liter V8-biturbomotor van de GT-familie. Tevens introduceert het merk een plug-in hybride-variant, met een elektrisch rijbereik van 50 kilometer.

Veiligheidssystemen verbeterd

Toen de huidige S-Klasse in 2013 op de markt verscheen, was hij qua veiligheidsuitrusting de maatstaf in zijn segment. Mercedes-Benz probeert dit opnieuw, door diverse assistentiesystemen onder de loep te nemen. Denk aan o.a. Distronic Active Proximity Assist, Active Steer Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Traffic Sign Assist en Remote Parking Assist.

Meer informatie volgt binnenkort, wanneer de S-Klasse debuteert op de Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april 2017).

Categorieën