Mercedes-AMG GT S 2017

Tijdens de North American International Auto Show heeft Mercedes-AMG de media laten kennismaken met de verder uitgebreide GT-familie. Naast de gamma-uitbreiding, zijn ook de bestaande modellen optisch en technisch vernieuwd.

Opnieuw getekend front

Het front van alle GT-modellen is vanaf nu identiek. De 15 verchroomde spijlen in grille, die eerder op de GT3-klantenauto’s waren te zien, zijn nu ook zichtbaar op de straatlegale versies. De voorbumper is eveneens opnieuw ontworpen, met daarin de grote luchtinlaten voor de motorkoeling.

Meer vermogen uit V8-biturbomotor

Mercedes-AMG is er in geslaagd om meer pk’s uit de bekende 4.0 liter V8-biturbomotor te persen. Het gaat om 14 pk extra voor de reguliere GT, waardoor het totale motorvermogen uitkomt op 476 pk. Tevens is het koppel toegenomen tot 630 Nm (+30 Nm).

Ook de sterkere GT S levert voortaan meer vermogen en trekkracht, 12 pk en 20 Nm om precies te zijn. De S-variant produceert nu 522 pk en 670 Nm koppel.

De op één na krachtigste uitvoering is de GT C, die vanaf nu ook leverbaar is als Coupé (voorheen alleen als Roadster). Zowel de open als dichte versie heeft 557 pk en 680 Nm ter beschikking.

Als topmodel binnen het gamma is er de GT R. Dit model haalt 585 pk en 700 Nm koppel uit dezelfde 4.0 liter achtcilinder krachtbron met twee turbo’s.

GT C Edition 50 viert 50 jaar AMG

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bedrijf, komt AMG dit jaar met een speciale editie van de GT C op de proppen: de Edition 50.

De klant kan een keuze maken tussen de exterieurkleuren Designo Graphite Grey Magno en Designo Cashmere White Magno. Details waarmee de bijzondere uitvoering zich onderscheid, zijn de zwart verchroomde accenten aan de buitenzijde. Het chroom is onder andere terug te vinden op de front splitter, luchtinlaten bij de grille en voorspatborden en rondom de diffuser. Daarnaast zijn de gesmede AMG-velgen ook voorzien van donker verchroomde details.

Als kerst op de taart kom je zowel vanbinnen- als buiten ‘Edition 50’-badges tegen, waaronder op de achterzijde van de auto en in de hoofdsteunen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën