Mercedes-AMG GT R 2016

Mercedes-AMG heeft tijdens Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni 2016) een lichtere en snellere variant van de GT onthuld: de GT R. Eerder gaf het merk een teaservideo vrij, waardoor alvast een blik geworpen kon worden op enkele delen van de auto. De verkoop start in het najaar, terwijl de Europese marktintroductie in maart 2017 plaatsvindt.

V8-biturbomotor nu 585 pk sterk

De 4.0 liter V8-biturbomotor van Mercedes-AMG is in de GT R liefst 585 pk sterk, wat 75 pk meer is ten opzichte van de GT S. Het maximumkoppel bedraagt 700 Nm, dat beschikbaar is tussen 1.900 en 5.500 tpm. Schakelen gebeurt via een AMG SpeedShift DCT-zeventrapsautomaat met schakelpeddels achter het stuur.

De acceleratie van 0 tot 100 km/h verloopt in 3,6 seconden, en de topsnelheid ligt op 318 km/h. Het gecombineerde brandstofverbruik komt uit op 11,4 liter/100 km, en de gemiddelde CO2-uitstoot is 259 g/km.

15 kg lichter dan GT S

De Mercedes-AMG GT R is, in vergelijking met de GT S, 15 kilogram lichter. Dit is grotendeels te danken aan het gebruik van koolstofvezel voor o.a. het dak en spatborden. Ondanks dat de GT R een grote achterspoiler heeft en het chassis verstevigd is, viel het totale gewicht lager uit dan andere versies.

Interieur gericht op de autosport

In het interieur van de nieuwe GT R ligt duidelijk de focus op de racerij. Een voorbeeld hiervan zijn de lichte, handmatig verstelbare AMG-kuipstoelen, die met nappaleder en Dinamica-microvezel zijn bekleed. Deze sportstoelen zijn standaard aanwezig, en kunnen optioneel worden voorzien van gele veiligheidsgordels.

Niet alleen de veiligheidsgordels kunnen in het geel besteld worden, ook de wijzerplaten zijn in deze kleur leverbaar. Tevens biedt de performancedivisie van Mercedes-Benz de GT R als optie aan met het AMG Interieur Piano Lacquer-pakket.

Agressief ogend exterieur

Het exterieur oogt op het eerste gezicht tamelijk agressief. Deze manier van overkomen is niet alleen te danken aan de forse achterspoiler, maar ook aan de grote 20 inch velgen die gemonteerd zijn in de achterste, 5,7 cm verbrede wielkasten. De voorste wielen hebben een diameter van 19 inch. Ook de aanwezige groene carrosseriekleur springt in het oog.

Elementen die ook opvallen, zijn de buitenspiegelkappen en velgen die een zwart accent hebben. Tot slot prijkt op het front het grote Mercedes-Benz-logo.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën