Mercedes-Benz S-Klasse facelift 2017 (gelekt)

Dat Mercedes-Benz werkte aan een update voor de S-Klasse, is allang geen geheim meer. Toch zijn de eerste, gelekte foto’s vandaag pas een feit. Het werelddebuut staat gepland voor de autoshows van Shanghai en New York.

Opgefriste in- en exterieur

De beelden, die in handen zijn van Saudishift, verraden het opgefriste in- en exterieur. We zien nieuwe Multibeam-koplampen met LED-technologie, herziene bumpers en een opnieuw ontworpen grille met verchroomde afwerking.

Aan de binnenzijde valt het driespaaks stuurwiel op. De huidige S-Klasse heeft een stuur in tweespaaks design, maar dat is vanaf de facelift niet meer het geval. Tevens vernieuwde Mercedes-Benz het infotainmentsysteem die, volgens buitenlandse media, voortaan over gebarenbediening beschikt.

Motorpalet op de schop

Bij de gefacelifte S-Klasse ontbreekt het ook niet aan onderhuidse aanpassingen. Zo kunnen we de nieuwe zescilinder benzinemotor met elektrische compressor verwachten, en wordt de huidige 4.7 liter V8-motor opgevolgd. Deze krachtbron draagt het stokje over aan de bekende 4.0 liter V8-biturbomotor, die we o.a. kennen uit de Mercedes-AMG GT.

Ten slotte introduceert Mercedes-Benz diverse, nieuwe veiligheidsinnovaties. Denk aan geheel zelfstandig parkeren en andere autonome functies.

Categorieën