Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid 2018

De Porsche Panamera Sport Turismo is nog maar net onder ons, en nu betrapt onze spionagefotograaf al een snellere versie. Het gaat om de Turbo S E-Hybrid, die we kennen van de reguliere Panamera

Snelste Panamera ooit gemaakt

Momenteel is de Panamera Sport Turismo Turbo het topmodel binnen het gamma. Echter komt daar binnenkort verandering in. Porsche wil met de Turbo S E-Hybrid namelijk de potentie van hybride-modellen laten zien. 

Onder de kap huist een 550 pk sterke achtcilinder turbomotor, die samenwerkt met een elektrokrachtbron (136 pk). Het gecombineerde vermogen komt uit op maar liefst 680 pk. Hiermee is hij niet alleen de krachtigste Panamera van het gamma. De Turbo S E-Hybrid is tevens de snelste Panamera ooit gemaakt.

Turbo S E-Hybrid is herkenbaar

Onze alerte spionagefotograaf wist zowel de voor- als achterzijde te spotten. Je herkent de Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid aan de geel/groene remklauwen, maar ook de twee dubbele uitlaatpijpen zijn onderscheidend. Door deze combinatie, weten we zeker dat het de Turbo S E-Hybrid betreft.

Wanneer de Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid wordt onthuld, is nog onbekend. Mogelijk verrast Porsche ons op IAA Frankfurt, of debuteert hij op de Autosalon van Genève in 2018.

Categorieën