Audi Q8 2018

Al vanaf januari wisten we het zeker: Audi heeft plannen met een coupé-gelijnde SUV. In navolging van de BMW X6 en Mercedes-Benz GLE, komt het merk met de Q8. Terwijl Audi de SUV uitgebreid test op de Ring, legde onze spionagefotograaf het prototype vast.

Gebouwd in de Bratislava

Na de onthulling van een tweetal concept-cars, heeft Audi de productielocatie van de komende Q8 bekendgemaakt. Begin april liet het merk weten, de Q8 te zullen bouwen in het Slowaakse Bratislava. Het is de meest geschikte fabriek, aangezien de Q7 hier ook wordt gebouwd. Dit model dient als basis voor de nieuweling.

Audi Q7 als basis

De Q8 wordt in de markt gezet als sportieve SUV. Hoewel het uiterlijk een coupé-achtige indruk maakt, verwachten we hetzelfde motoraanbod als de Audi Q7. Reken dus op een 3.0 liter TDI met 218, 272 of 374 pk. De laatstgenoemde betreft de plug-in hybride e-tron. Daarnaast volgt er een SQ8, met onder de kap een 4.0 liter TDI (435 pk).

Onthulling op IAA Frankfurt

In Detroit en Genève maakten we kennis met de Q8 concept en Q8 sport concept. Deze twee studiemodellen zijn een voorbode van de productieversie. Tijdens IAA Frankfurt (14 t/m 24 september 2017) kunnen we de kant en klare Audi Q8 ontmoeten.

Categorieën