Audi Q8 sport concept 2017

Om het wachten op de productierijpe Q8 te verzachten, introduceert Audi op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) de Q8 sport concept. Eerder dit jaar toonde de fabrikant al in Detroit de Q8 concept.

Elektrische compressor

De naam doet het al vermoeden: de Q8 sport concept legt de nadruk op sportiviteit. Niet alleen qua vormgeving, maar ook de specificaties liegen er niet om. Onder de kap vinden we een 3.0 liter TFSI zescilinder met 450 pk, die gekoppeld is aan een elektrische compressor. Hierdoor stijgt het vermogen en koppel tot 475 pk en 700 Nm.

De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 4,7 seconden. Tevens meldt Audi, dat de Q8 sport concept maximaal 275 km/h bereikt.

Opvallend oranje

Audi voorziet de Q8 sport concept van een sportiever design, als we hem vergelijken met de Q8 concept. Het studiemodel staat op 20 inch lichtmetalen wielen, en is uitgevoerd in een opvallende, oranje kleur. Daarnaast beschikt hij over, daar is ‘ie weer, een Singleframe-grille en diffuser aan de achterzijde. De uitlaateindstukken hebben een groter formaat dan die van de reguliere Q8 concept.

Het interieur maakt een futuristische indruk. Ondanks de aanwezigheid van diverse bedieningsknoppen, overheersen de displays. Net als in veel nieuwe Audi-modellen, heeft de concept-car Audi Virtual Cockpit: een digitaal instrumentarium (12,3 inch TFT).

Categorieën