BMW X5 M en X6 M Black Fire Edition 2017

BMW brengt twee exclusieve modellen op de markt, namelijk de X5 M en X6 M Black Fire Edition. Beide modellen zijn verkrijgbaar voor € 200.000,- en is wereldwijd gelimiteerd op 500 stuks. Twaalf exemplaren zijn voor Nederland bestemd.

Buitenspiegelkappen van carbon

BMW M introduceert volgende maand de X5 M en X6 M als Black Fire Edition. Beide modellen zijn gespoten in Saphirschwarz metallic, terwijl de grille is uitgevoerd in hoogglanszwart. Ook de 21 inch lichtmetalen velgen zijn door het merk voorzien van deze kleur, en zijn de buitenspiegelkappen gemaakt van carbon.

V8 met 575 pk

Onder de kap van de X5 M en X6 M Black Fire Edition huist een 575 pk sterke 4.4 liter V8-benzinemotor met een koppel van 750 Nm. Sprinten van 0-100 km/h doen ze allebei in 4,2 seconden. Schakelen gebeurt middels een M Steptronic-achttrapsautomaat.

Exclusief interieur

Het interieur van de Black Fire Edition-modellen kenmerken zich door ‘hoge kwaliteit’ en ‘exclusiviteit’, aldus BMW. De voorstoelen zijn bekleed met Merino lederen bekleding, in een kleurencombinatie van Schwarz en Mugellorot. Ditzelfde thema zien wij ook terug in de middenconsole. Ten slotte zijn de hemelbekleding en het sportstuur bekleed met Alcantara.

Categorieën