BMW X4 2018

De derde generatie X3 kennen we intussen, en dus is het wachten op de nieuwe BMW X4. Tot vandaag, want een Instagram-gebruiker spotte een ongecamoufleerd exemplaar.

Niet naar IAA Frankfurt

Eind juni was de nieuwe BMW X3 een feit. Uiteraard volgt er ook een coupé-gelijnde versie, die zojuist is vastgelegd. De X4 is geheel onverwachts gespot, aangezien het werelddebuut niet op IAA Frankfurt plaatsvindt.

Waarschijnlijk wordt de BMW X4 later dit jaar in Los Angeles voorgesteld. Zo niet, dan zijn de North American International Auto Show of Autosalon van Genève kanshebbers. De onthulling staat in deze gevallen gepland in 2018.

BMW X4: de X3 als basis

Ook de nieuwe generatie BMW X4 leent de technische basis van de X3. Dit wil zeggen: dezelfde motoren. De klant kan kiezen uit zowel benzine- als dieselversies, variërend van 184 tot 360 pk. De gespotte X4 op de foto’s is uitgevoerd als M40d, wat de sterkste dieselversie betreft.

Daarnaast kunnen we nog een geheim verklappen: BMW werkt aan een X4 M. Op meer details en beeldmateriaal is het even wachten.

Categorieën