BMW X1 2017

BMW heeft vanmiddag officieel de nieuwe generatie X3 voorgesteld. Na de lekkage van afgelopen weekend, zijn nu alle details en foto’s vrijgegeven. Komend najaar staat de BMW X3 in de showrooms. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Designkenmerken van de X1

Qua design doet de derde generatie X3 op het eerste gezicht denken aan de X1. Dit model is kleiner van formaat, maar diende als inspiratiebron voor de grotere BMW X3. Hiermee bedoelen we de tweedelige grille, lichtunits aan de voorzijde en optionele LED-achterlichten. 18 inch lichtmetalen velgen zijn standaard, maar zijn tegen meerprijs in te wisselen voor 21 inch-exemplaren.

Dankzij de toepassing van lichtere materialen, zoals aluminium, legt de nieuwe X3 maximaal 55 kg minder in de weegschaal.

Nog luxer dan voorheen

Ten opzichte van de vorige X1, is de nieuwe variant voorzien van een nog beter interieur, aldus BMW. De toegepaste materialen zijn hoogwaardiger, terwijl de binnenzijde voortaan meer weg heeft van de 5 Serie-modellen. Dit is te danken aan het digitale instrumentenpaneel en centraal gepositioneerde display, waarop het BMW ConnectedDrive-infotainmentsysteem is te bedienen.

De bagageruimte meet 550 liter. Dit is echter te vergroten naar 1.600 liter door de achterbank neer te klappen. 

Drie benzineversies, twee diesels

In eerste instantie verschijnen er in totaal vijf motorvarianten op de markt. Het aanbod bestaat uit drie benzineversies en twee diesels, dat begint bij de X3 xDrive20i (184 pk). Een tree hoger op de ladder treffen we de X3 xDrive30i (252 pk), terwijl de X3 M40i (360 pk) de voorlopige topuitvoering is.

Voor de dieselrijder zijn er twee motoropties: de X3 xDrive20d (190 pk) of X3 xDrive30d (265 pk). Alle genoemde motoren worden standaard gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat.

Autonome rijfuncties voor nieuwe X3

BMW rust de nieuwe X3 uit met diverse (semi-)autonome rijfuncties. Zo zijn tegen meerprijs systemen als Active Cruise Control, Lane Change Assistant (vanaf december 2017) en Lane Keeping Assistant verkrijgbaar. Dit alles maakt onderdeel uit van het optionele Driving Assistant Plus-pakket.

Categorieën