BMW X3 2017

Voordat BMW volgende week maandag de nieuwe X3 tentoonstelt, wordt het laatste testwerk uitgevoerd op de Nürburgring. Onze spionagefotograaf legde dit op het circuit vast.

Nieuwe generatie wordt groter

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe generatie X3 weer een stukje groter dan het huidige model. Mogelijk daalt ook het gewicht, ondanks de licht toegenomen afmetingen. Om hoeveel extra centimeters het gaat is onbekend, maar feit is dat de interieurruimte eveneens toeneemt.

De nieuwe BMW X3 is het eerste model, dat gebruikmaakt van de SUV-variant van het modulaire CLAR-platform. Dit platform debuteerde op de 7 Serie, maar wordt nu dus ook voor andere modellen ingezet.

Onder de kap

Het motorenprogramma zal grotendeels identiek zijn aan dat van de BMW 3 Serie. Het Beierse merk werkt overigens ook voor dit model aan een opvolger. De X3 wordt naar verwachting aangeboden met zowel vier- als zescilinder motoren en uiteraard xDrive-vierwielaandrijving.

Ook verschijnen er een M40i en échte M-versie op de markt, waarvan we eerder al spionagebeelden publiceerden. Ten slotte kunnen we rekenen op een (deels) elektrische X3. Deze wordt rond 2020 aan de modellenlijn toegevoegd.

Categorieën