BMW X3 M 2017

Eind vorige maand spotte onze spionagefotograaf de nieuwe BMW X3 M, en deze week is het weer raak. De recent gespotte X3 M verschilt weinig tot nauwelijks met het voorgaande prototype. Desondanks loont het de moeite om hem nogmaals te tonen.

Nog altijd flink gecamoufleerd

Wat camouflage betreft, is er nauwelijks tot niets veranderd. Er is nog altijd een klein gedeelte van de motorkap te zien, terwijl het dak volledig zichtbaar is. Het front, de flanken en de achterzijde zijn geheel beplakt met camouflage, wat het ‘nieuwe’ design goed bedekt.

Geen V8, wel een V6

De X3 M zal niet door BMW worden aangeboden met een achtcilinder onder de kap, maar met een 3.0 liter zes-in-lijn. Deze krachtbron kennen we intussen al van de M3 Sedan en M4 Coupé. Het vermogen wordt door andere media geschat op om en nabij 425 pk en 550 Nm koppel.

Debuteert in…

Wanneer het werelddebuut plaatsvindt is onduidelijk, al is er een grote kans dat het Beierse automerk de X3 M volgend jaar tentoonstelt. Hoogstwaarschijnlijk presenteert BMW eerst de reguliere X3, voordat de M-versie wordt getoond.

Categorieën