BMW X3 M 2017

SUV’s en cross-overs zijn in trek. Dat weet BMW ook en daarom is het Beierse automerk volop in de weer met de nieuwe generatie X3, in dit geval als X3 M. Onze spionagefotograaf wist het prototype op de foto te zetten.

Vrijwel volledig gecamoufleerd

Aangezien de X3 M vrijwel volledig is gecamoufleerd, is het moeilijk inschatten hoe de productieversie eruit komt te zien. Toch weten buitenlandse media te melden, dat de nieuwe generatie veel weg zal hebben van de huidige X3.

Wanneer wij naar de spionagebeelden kijken, valt ons op dat de radiator grille groter is dan zijn voorganger, net als bij de BMW X1. Verder zijn er sportieve velgen en bumpers te zien, die de M-versie van de reguliere X3 moeten onderscheiden.

Binnenin worden eveneens sportieve details verwacht. Denk aan tal van M-logo’s, sportstoelen en lederen/Alcantara bekleding.

Zes-in-lijn

Volgens TopSpeed hoeft er niet op een 4.4 liter twin-turbo achtcilinder gerekend te worden. BMW monteert in de toekomstige X3 M dezelfde 3.0 liter zes-in-lijn als de M3 Sedan en M4 Coupé. Officieel is het niet, maar het vermogen wordt geschat op 425 pk. Daarnaast komt het koppel uit op 550 Nm, en is de topsnelheid naar verluidt elektronisch begrensd op 250 km/h.

Verder zal de X3 M voorzien zijn van een M Steptronic-achttrapsautomaat en xDrive-vierwielaandrijving.

Categorieën