Audi TT offroad concept 2014

Audi heeft vandaag officieel de productielocatie van de Q4 en Q8 bekendgemaakt. Vanaf volgend jaar loopt de Q8 in het Slowaakse Bratislava van de band, terwijl de Q4 per 2019 in Győr (Hongarije) wordt gebouwd.

Komst al bevestigd

Eerder berichtten wij al over de komst van de Q4 en Q8. Op 21 maart jongstleden werd dit officieel door Audi bevestigd, al was de productieplaats toen nog onbekend.

Made in: Hongarije en Slowakije

Vanaf volgend jaar is Audi’s Hongaarse fabriek verantwoordelijk voor de bouw van de Q3. Omdat de op stapel staande Q4 gebaseerd is op dit model, is het begrijpelijk dat de productie hier plaatsvindt.

Momenteel rolt de Q3 in het Spaanse Martorell van de band en dat blijft zo, totdat Audi Hongarije de productie in 2018 overneemt. 

Dat de Q8 in Slowakije geproduceerd gaat worden, is logisch te verklaren. Aangezien de Q7 als basis dient, en eveneens uit Bratislava komt (sinds 2005), is dit de meest geschikte fabriek voor de komende Q8. 

Voorbodes

Aan de productierijpe Q4 en Q8, zijn diverse concept-cars aan vooraf gegaan. Denk aan de TT offroad concept, die op de Autosalon van Parijs 2014 debuteerde, en de Q8 sport concept. Het laatstgenoemde studiemodel was maart jongstleden op de Autosalon van Genève te bezichtigen.

Categorieën