Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ 2017

Mercedes-AMG heeft onlangs de sterkste E-Klasse ooit gepresenteerd, genaamd E 63 4Matic+. Ook dit AMG-model verschijnt als nóg krachtigere ‘S’ op de markt, die maar liefst 612 pk levert. Het werelddebuut vindt plaats op de Los Angeles Auto Show in november. De verkoopstart staat gepland voor januari 2017, terwijl de eerste exemplaren in maart worden geleverd.

Sportief vanbuiten en -binnen

De E 63 4Matic+ oogt beduidend sportiever dan de reguliere E-Klasse. Dit is onder meer te zien aan de 17 mm bredere wielkasten, waardoor er ruimte is voor een grotere spoorbreedte. Ook de standaard 19 inch velgen (20 inch optioneel), aangedikte bumpers, nieuwe grille en AMG-logo’s vallen op.

Het interieur voelt eveneens sportief aan. Het met zwart leder beklede Performance-sportstuur is aan de onderzijde afgevlakt, terwijl de sportstoelen volgens Mercedes-AMG betere zijdelingse steun bieden. Voor de bekleding kan men kiezen uit nappaleder/microvezel Dinamica zwart, nappaleder notenbruin of nappaleder macchiatobeige. Ten slotte ontdekken we hier en daar AMG-emblemen, zoals in de geïntegreerde hoofdsteunen.

Onder de kap

Eerder meldden wij al, welke aandrijflijn Mercedes-AMG voor de komende E 63 4Matic+ gaat gebruiken, en dit blijkt te kloppen. Onder de kap huist de bekende 4.0 liter V8-biturbomotor (571 pk), maar in de sterkere E 63 S 4Matic+ bedraagt het vermogen zelfs 612 pk. Hiermee is ‘ie de krachtigste E-Klasse aller tijden.

Standaard produceert de E 63 4Matic+ 750 Nm aan trekkracht, terwijl de S-variant er met 850 Nm een flinke schep bovenop doet. De acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt respectievelijk 3,5 en 3,4 seconden in beslag en de topsnelheid ligt in alle gevallen op 250 km/h, tenzij men het AMG Driver’s-pakket aanschaft. Dankzij dit pakket wordt de elektronische begrenzer ‘soepeler’ ingesteld, en loopt ‘ie door tot 300 km/h.

Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 8,9 tot 9,2 liter/100 km (CO2-emissie: 203-209 g/km). De E 63 4Matic+ beschikt standaard over AMG Performance 4Matic+-vierwielaandrijving (met voor het eerst volledig variabele koppelverdeling), en schakelen gaat middels een AMG Speedshift MCT-negentrapsautomaat.

Connectiviteitsdiensten

Net als de reguliere E-Klasse-uitvoeringen, is de E 63 4Matic+ leverbaar met dezelfde connectiviteitsdiensten. Denk bijvoorbeeld aan het standaard aanwezige Mercedes me, eCall en Remote Online. De laatstgenoemde dienst biedt diverse voorzieningen via de smartphone van de bestuurder.

Tevens levert Mercedes-AMG zijn nieuwste model af met Drive Pilot. Hiermee is het mogelijk om semi-autonoom te rijden (deels zelfstandig), bijvoorbeeld tijdens files. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën