Mercedes-AMG E 63 Limousine 2017

Onlangs wist onze spionagefotograaf de nieuwe Mercedes-AMG E 63 Limousine nogmaals op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit maal heeft ‘ie minder camouflage, en dus zijn er meer delen van de auto zichtbaar. 

4.0 liter V8-biturbo neemt stokje over

Mercedes-AMG zal vanaf de nieuwe generatie E 63 afstappen van de 5.5 liter V8-motor. Voortaan huist onder de kap de modernere 4.0 liter V8-biturbokrachtbron, die ook in de C 63 en GT dienst doet.

Volgens een gelekte brochure, die vervolgens op een Duits autoforum verscheen, beschikt de E 63 Limousine over 563 pk en 750 Nm koppel. De sterkere E 63 S levert naar verluidt 604 pk en 850 Nm aan trekkracht. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h, aldus German Car Forum.

Daarnaast melden andere media, dat de nieuwe E 63 van Mercedes-AMG beschikt over vierwielaandrijving en een AMG SpeedShift-zeventrapsautomaat.

Sportiever in- en exterieur

De E 63 Limousine heeft, ten opzichte van de reguliere E-Klasse-versies, een sportiever ogend in- en exterieur. Om te beginnen is hij voorzien van een diffuser met twee dubbele uitlaatsierstukken, 20 of 21 inch lichtmetalen velgen en andere bumpers.

In het interieur kan men ook sportieve details verwachten. Hoogstwaarschijnlijk zijn er sportstoelen, speciale meters en diverse AMG-badges aanwezig.

Debuut

Waar het debuut van de E 63 Limousine plaatsvindt, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk stelt Mercedes-AMG de sportieveling volgende week tijdens de Autosalon van Parijs voor, al ligt de Los Angeles Auto Show in november ook voor de hand.

Categorieën