Mercedes-AMG E 63 Limousine & E 63 Estate 2017 (spionage)

Op dit moment onderwerpt Mercedes-AMG de nieuwe generatie E 63 Limousine en E 63 Estate aan de laatste tests. Uiteraard vindt dit plaats op en rondom de Nürburgring in Duitsland.

Tests bijna klaar

De onthulling van de E 63 zal niet lang meer op zich laten wachten: de E-Klasse Limousine werd in januari dit jaar al gepresenteerd, en de Estate-variant ruim één maand geleden. Bovendien lijken de tests met het prototype ver te zijn afgerond, wat opvalt aan de weinige camouflage.

Twee versies: 563 of ± 600 pk

De topuitvoering van de E-Klasse-familie, waar Mercedes-AMG verantwoordelijk voor is, ontvangt volgens buitenlandse media een 563 pk sterke 4.0 liter biturbo V8-motor. Hoogstwaarschijnlijk volgt er, net als bij ieder ander AMG-model, een S-versie. In het geval van de E 63, bedraagt het vermogen ongeveer 600 pk. De sprint van 0 tot 100 km/h zou bij beide versies om en nabij 3,5 seconden duren.

Eerder gaf het hoofd van Mercedes-AMG, Tobias Moers, in een interview met TopGear aan, dat de E 63-versies standaard over vierwielaandrijving zullen beschikken. Dit betekent dat de nieuwe E 63 een ander karakter zal hebben: bij de vorige generatie was aandrijving over alle vier de wielen namelijk een optie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën