Volkswagen Polo 2017 (spionage)

De huidige generatie Polo is al sinds 2009 onder ons, en dus is het tijd voor wat nieuws. Momenteel onderwerpt Volkswagen de zesde generatie Polo aan diverse tests, waaronder in de omgeving van de Nürburgring (Duitsland).

B-segment op de schop

Dit jaar schenken diverse automerken veel aandacht aan hun B-segmenter. Zo toonde Suzuki laatst op de Autosalon van Genève de nieuwe Swift, net als Ford met de geüpdatete Fiesta. Ook de Seat Ibiza is er weer klaar voor. 

Daarom is het hoogtijd voor een opvolger van de huidige Volkswagen Polo. Die komt eraan, en debuteert waarschijnlijk op IAA Frankfurt (september 2017). Vóór het zover is, voert het Duitse merk uitgebreid testwerk uit. Onze spionagefotograaf bewijst het met onderstaande beelden.

Geen designrevolutie

Als we afgaan op de contouren van het gespotte prototype, dan verwachten we geen rigoureuze designveranderingen. Volkswagens bedoeling is om een familiegezicht te creëren, en dus hoef je niet te rekenen op een compleet anders uitziende Polo.

Volkswagen plaatst de Polo op het MQB-platform, wat een flinke gewichtsreductie moet opleveren. Er wordt gesproken over een verlies van 70 kg, terwijl de wielbasis juist toeneemt. Dit zorgt voor meer interieurruimte: iets dat altijd wordt gewaardeerd door consumenten.

Nieuwe motoren, ook als GTI

Nieuwe motoren die we onder de kap vinden bij de aangescherpte Golf, zien we ook terug in de nieuwe Polo. Een voorbeeld hiervan is de 1.5 liter TSI, die wordt vergezeld door een eveneens nieuwe 1.5 liter TDI. Het motoraanbod wordt gecompleteerd door een 1.0 liter TSI, dat als basismotor wordt ingezet.

Bovenaan het leveringsprogramma staat de Polo GTI. We schatten het maximumvermogen op ongeveer 200 pk, geleverd door een 2.0 liter viercilinder turbokrachtbron. Vierwielaandrijving is volgens andere media leverbaar.

Categorieën