Suzuki Swift 2017

Op de Autosalon van Genève, dat momenteel bezig is, heeft Suzuki de nieuwe Swift voor de Europese markt gepresenteerd. Suzuki’s nieuwste model staat vanaf eind april bij de dealers in Nederland. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Volledig nieuwe Swift

De nieuwe Suzuki Swift is, ten opzichte van de vorige tweede generatie, flink onderhanden genomen. Volgens het merk is hij ruimer en comfortabeler als zijn voorganger: de 20 mm langere wielbasis is hier verantwoordelijk voor. Bovendien weegt hij slechts 815 kg, wat te danken is aan het nieuwe, lichtgewicht platform. Hij meet 3.840 mm in lengte, 1.735 mm in breedte en 1.495 mm in hoogte. De bagageruimte is met 54 liter toegenomen tot 265 liter.

Keuze uit twee motoren

De klant kan kiezen voor een 1.0 liter BoosterJet-turbobenzinemotor (112 pk/170 Nm). Tevens is er ook een 90 pk sterke 1.2 liter viercilinder DualJet-benzinekrachtbron beschikbaar. Het maximale koppel bedraagt 120 Nm.

Als laatste biedt Suzuki de nieuwe Swift aan als Smart Hybrid, met een 112 pk sterke 1.0 liter BoosterJet SHVS. Dankzij elektrische aandrijving in het hybride-systeem, wordt de benzinemotor ondersteunt. 

Detectiesysteem

Voor het eerst in de geschiedenis van Suzuki, wordt er een model aangeboden met een detectiesysteem (camera-, laser- en radartechniek). Naast de functie voor een automatische remingreep, maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruise control gebruik van deze voorziening.

Categorieën