Seat Ibiza 2017

Seat heeft vandaag het doek getrokken van de nieuwe Ibiza. Het nieuwe model van de Spaanse autofabrikant maakt zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève. Vanaf juni staat hij bij de dealers in Nederland.

LED-koplampen

De nieuwe, vijfde generatie Seat Ibiza staat op het modulaire MQB A0-platform, en is het eerste model van de Volkswagen Group dat hier gebruik van maakt. De nieuwe Ibiza is te herkennen aan de driehoekige LED-koplampen en dagrijverlichting. Het nieuwe model heeft een doorontwikkeld lijnenspel, aldus de autofabrikant. De auto oogt veel breder dan de huidige generatie: dit is te danken aan de nieuwe stijl van de achterklep en achterbumper.

Ruimer interieur

Vanbinnen biedt de Ibiza meer ruimte dan zijn voorganger, wat komt door de toegenomen breedte van 87 mm. Seat’s nieuwe Ibiza is 2 mm korter en 1 mm lager dan zijn voorganger, terwijl zijn wielbasis met 95 mm is gegroeid. Achterpassagiers profiteren van 35 mm meer beenruimte, en de bagageruimte is met 63 liter toegenomen tot 355 liter. 

Euro 6-motoren

Seat levert de nieuwe Ibiza met motoren die voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Allereerst is er de 1.0 liter driecilinder TSI-turbobenzinemotor, die leverbaar is met 95 of 115 pk. Aan het einde van 2017 wordt het aanbod uitgebreid met een 150 pk sterke 1.5 liter viercilinder TSI-benzinemotor. Er is ook gedacht aan de dieselrijders. Het merk levert de Ibiza met een 1.6 liter TDI-krachtbron met vermogens van 80, 95 en 115 pk.

Ten slotte levert Seat de nieuwe Ibiza ook als aardgas-versie. Deze variant krijgt onder de kap een 1.0 liter TSI-motor.

Zeventraps DSG-automaat

Alle motoren met maximaal 95 pk zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Krachtbronnen met meer dan het zojuist genoemde vermogen, worden gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Optioneel is er ook een zeventraps DSG-automaat leverbaar.

Vier uitrustingsniveaus

De nieuwe Seat Ibiza is te verkrijgen met keuze uit vier uitrustingsniveaus. Zo is er de Reference, Style, FR en Xcellence. De FR-versie kenmerkt zich door zijn sportieve uiterlijk met een diffuser achter, een sportief gestylde voorbumper, sportonderstel en zwarte exterieurafwerking. De Xcellence-uitvoering beschikt over een uitgebreide standaarduitrusting, terwijl beide versies (FR & Xcellence) LED-sfeerverlichting hebben in het interieur. 

8 inch touchscreen met glazen paneel

Het merk voorziet de Ibiza van diverse rijassistentiesystemen, met o.a. Front Assist, Emergency Assist (optioneel), Adaptive Cruise Control, Keyless Entry/go met pulserende startknop, nieuwe parkeersensoren en een hoge-resolutie achteruitrijcamera. Een 8 inch touchscreen met glazen paneel, een draadloze telefoonlader met signaalversterker en ondersteuning voor Apple CarPlay, Android Auto en Mirror Link zijn ook aanwezig. Optioneel is er een Beats-audiosysteem verkrijgbaar met 7 luidsprekers en een achtkanaals 300 watt-versterker.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën