Volkswagen Golf 2017

Zojuist heeft Volkswagen in het Duitse Wolfsburg de vernieuwde Golf gepresenteerd. Eerder bevestigde het merk de komst van het geüpdatete model, maar vanmiddag bracht Volkswagen alle informatie en foto’s naar buiten. In maart 2017 staat de herziene Golf bij de dealers. Prijzen en specificaties volgen later. 

Aangepast uiterlijk

Volkswagen voorziet de gehele Golf-range van een aangepast uiterlijk. Zo zijn de voor- en achterbumper en spatborden opnieuw ontworpen, en wordt voortaan halogeen-koplampen met LED-dagrijverlichting gecombineerd. Tevens kan men kiezen voor volledige LED-hoofdverlichting. Achterlichten met LED-techniek zijn overigens standaard.

De optielijst wordt, dankzij de komst van de vernieuwde Golf, verder uitgebreid. Er kan vanaf nu gekozen worden uit o.a. nieuwe exterieurkleuren, wielen en bekleding.

Motorpalet op de schop

Aan het motorpalet zijn nieuwe motorversies toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is de 150 pk sterke 1.5 liter TSI Evo. Deze viercilinder turbokrachtbron beschikt onder meer over cilinderuitschakeling, waardoor het brandstofverbruik beperkt is gebleven tot 4,9 liter/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 110 g/km.

In een later stadium volgt een nóg zuinigere versie van deze motor, namelijk de 1.5 liter TSI Evo BlueMotion (130 pk). Volkswagen meldt dat de efficiënte turbomotor is voorzien van een zogenoemde ‘zeilfunctie’. Op het moment dat de bestuurder het gas loslaat, wordt hiermee de krachtbron uitgeschakeld. Dankzij deze toepassing kan het praktijkverbruik, volgens Volkswagen, afnemen tot 0,4 liter/100 km. 

Golf GTI onder de loep, nieuwe DSG-automaat

De sportieve Golf-modellen zijn ook niet vergeten. In eerste instantie bedroeg het vermogen van de Golf GTI 220 pk, maar dat is door de facelift naar 230 pk verhoogd. De krachtigere Performance-uitvoering levert voortaan 245 pk.

Daarnaast vervangt Volkswagen geleidelijk de huidige zestraps DSG-automaat. Deze automatische transmissie wordt in de loop der tijd opgevolgd door een exemplaar met zeven verzetten.

Gebarenbediening

Volkswagen biedt de vernieuwde Golf aan met het nieuwe Discover Pro-infotainmentsysteem, dat gebarenbediening ondersteunt, en een digitaal instrumentarium. Qua veiligheidsuitrusting is ‘ie standaard voorzien van assistentiesystemen, zoals Front Assist en City Emergency Braking met nieuwe voetgangersherkenning. 

Ten slotte is Volkswagens belangrijkste model verkrijgbaar met file-assistent. Hiermee worden kop-staartbotsingen voorkomen, doordat het systeem samenwerkt met Lane Assist en adaptieve cruise control.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën