Ford Fiesta 2017

Zoals eerder werd beloofd, heeft Ford in Keulen het doek getrokken van de nieuwe generatie Fiesta. Het model verschijnt in vier smaken op de markt, en wordt in juli volgend jaar bij de dealers verwacht.

Vier smaken

Ford biedt keuze uit vier soorten Fiesta’s. De eerste is de Titanium, die qua uitrusting onder de luxe Vignale-uitvoering wordt gepositioneerd. Tevens kan men kiezen voor de ST-Line en Active. De laatstgenoemde variant is nieuw, heeft een avontuurlijke uitstraling en komt ook naar Nederland.

Herzien design

De nieuwe Fiesta oogt vertrouwd, doordat het bestaande design enigszins behouden bleef. De koplampen hebben voortaan een meer gestroomlijnde vormgeving, terwijl de grille is verbreed. Ten opzichte van zijn voorganger, is de nieuwe Fiesta 7,1 cm langer en 1,2 cm breder. Het grootste voordeel hiervan is de toegenomen binnenruimte, wat met name van belang is voor de achterpassagiers.

Interieur onder handen genomen

Ook het interieur is flink onder handen genomen. Zo spreekt Ford over ‘verbeterde kwaliteit’, en valt op dat het bedieningsscherm verder naar voren is geplaatst. De klant kan uit meerdere schermgroottes kiezen, namelijk 8 en 6,5 inch. Daarnaast is er een 4,2 inch kleurenscherm beschikbaar, maar die wordt gecombineerd met MyFord Dock (dockingstation voor mobiele apparaten).

De Fiesta is leverbaar met het nieuwe SYNC 3-infotainmentsysteem. Hiermee kan de bestuurder audio afspelen, navigeren en klimaatfuncties bedienen. 

Motorenprogramma

Het motorenprogramma van de nieuwe Ford Fiesta bestaat onder meer uit de bekende 1.0 liter EcoBoost-benzinemotor en 1.5 liter TDCi-dieselkrachtbron. Verdere details voor de Nederlandse markt volgen later.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën