Ford Fiesta 2017

De laatste testrondes voor de nieuwe Fiesta zijn ingeluid: Ford heeft namelijk de onthulling gepland op 29 november a.s. Dit betekent dat de nieuwe Fiesta voor één de laatste keren volledig gecamoufleerd naar buiten verschijnt. Onze spionagefotograaf wist dit moment vast te leggen.

Nieuwe Fiesta is er klaar voor

Zeer binnenkort verwijdert Ford het doek van de nieuwe generatie Fiesta op het ‘Go Further’-event in Keulen (Duitsland). De fabrikant geeft dan alle informatie vrij, behalve de prijzen.

De huidige Fiesta bestaat alweer sinds 2008 en dus is het dringend tijd voor een compleet nieuwe versie. Hoewel het model in 2013 een update ontving, loopt ‘ie op veel punten achter t.o.v. de concurrentie. Met de nieuwe Fiesta moet daar verandering in komen.

Geheel gecamoufleerd

Ondanks dat de officiële presentatie in zicht is, is het prototype nog altijd voorzien van een dikke laag camouflage. Wel verraden de koplampen en achterlichten al, dat de Fiesta dicht bij zijn roots blijft: vlot ogend, maar niet gedurfd.

Waarschijnlijk beschikt de nieuwe Ford Fiesta over betere materialen dan voorheen. Ook kunnen we, volgens andere media, rekenen op een geheel nieuw motoraanbod, dat uit drie- en viercilinder EcoBoost-krachtbronnen bestaat. Mogelijk volgt zelfs een uiterst sportieve RS-variant, maar dat duurt nog even.

Officieel zijn de genoemde details niet. Op aanstaande dinsdag (29 november) weten we vrijwel alles over de nieuwe Fiesta.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën