Mazda is de laatste jaren bezig met een opmars. De nieuwe designtaal spreekt een hoop mensen aan (mazdarati iemand?) en de afgelopen jaren kwam hat Japanse merk met meerdere nieuwe modellen. Meest in het oog springend natuurlijk de Mazda MX-30 R-EV, met wankelmotor! In het b-segment is er dan de Mazda Yaris. Terwijl hogerop de Mazda CX-60 klanten met gezinnen over de streep moet trekken. Mazda’s plaagt ons nu echter met een teaser van de CX-80, die dus ook naar Nederland komt!

Mazda Large Architecture-platform

Evenals de Mazda CX-60 staat ook de CX-80 op het Mazda Large Architecture-platform. Lange tijd was de CX-60 dan ook het grootste model dat Mazda in Nederland verkocht. Daar komt dus echter verandering in. De Mazda CX-80, al langer te koop in andere markten, moet het vlaggenschip worden voor Mazda in Europa. Het is dan ook direct de ruimste auto die Mazda gaat verkopen in Europa.

De CX-60 staat op hetzelfde platform, maar is dus wel kleiner

Mazda CX-80 is 7-zits

Als we Mazda moeten geloven is de grootste Mazda niet een zompig logge auto. Volgens het Japanse merk is de CX-80 ruim, comfortabel en rijdt deze zoals we gewend zijn van Mazda. Oftewel, met veel gevoel en prettige rij-eigenschappen. In totaal wordt de CX-80 bijna vijf meter lang, met een wielbasis van ruim 3 meter. Flink groter dus dan de Mazda CX-60. Het gevolg: Er is ruimte voor een derde zitrij! Hiermee wordt de Mazda CX-80 leverbaar als heuse 7-zitter. Een markt die juist wat op leek te drogen, maar de laatste jaren weer opleeft. Het is overigens eveneens mogelijk de Mazda CX-80 als 6-zits te bestellen. De stoelen op de tweede zitrij zijn dan luxer en groter (captain seats volgens Mazda).

Meer informatie komt echter volgende week. Op 18 april zal Mazda de nieuwe CX-80 onthullen op de Nederlandse markt. Bestellen kan dan al vrij vlot, in mij opent Mazda de orderboeken. Levering start naar verwachting in het najaar van 2024.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *