Ford Go Electric Mustang Mach-E 1400

Ford wil graag laten zien dat ze volop meedoen in de elektrificatie van ons wagenpark. Lange tijd had Ford slechts weinig hybride en elektrische modellen in zijn programma, maar die achterstand zijn ze aan het inlopen. Tijdens het Ford Go Electric evenement, van 25 september tot 1 oktober in Rotterdam, toont Ford zijn visie, en zijn nieuwste elektrische modellen.

Update: vanwege de aangescherpte corona-maatregelen is het Go Electric evenement op 28 september voortijdig beëindigd.

Ford: niet alleen puur elektrisch

Voorafgaand aan het Ford Go Electric evenement voor het grote publiek was de media uitgenodigd. Zij kregen uitleg over Fords plannen voor elektrisch rijden. Onder andere Ludo de Mots en Johan Claassen, respectievelijk manager personenauto’s en directeur van Ford Nederland, legden uit hoe Ford de toekomst van autorijden ziet.

Ford Go Electric evenement Rotterdam
Ford strijkt neer in hartje Rotterdam

Een belangrijke boodschap van Ford is dat er niet alleen gekeken moet worden naar elektrische auto’s. Niet iedereen is klaar voor een elektrische auto, zo vindt Ford. Voor veel mensen is een elektrische auto nog te duur. Bovendien is het bereik van elektrische auto’s nog vaak een beperking, net zoals het trekgewicht. Ford focust daarom niet alleen op elektrische auto’s, maar ook op mild hybride (MHEV) en plug-in hybride (PHEV) modellen.

Ford hekelt hierbij het huidige overheidsbeleid. Dit legt teveel nadruk op elektrische auto’s, waardoor veel mensen buiten de boot vallen. Bovendien geeft het overheidsbeleid geen stabiliteit, door steeds wisselende bijtellingsregelingen en kortlopende subsidieregelingen. Een autofabrikant kan op dit beleid geen auto’s ontwikkelen, zo is Fords duidelijke boodschap.

Ford: hybride is even goed

Aan het eind van het jaar wil Ford 14 hybride en elektrische modellen aanbieden. Dit gaat ze lukken, zeggen ze. De Fiesta, Focus en Puma (rijtest) zijn er inmiddels als mild hybride. De Mondeo is alleen nog maar als hybride te krijgen (rijtest). De Kuga (rijtest) en Explorer zijn er als plug-in hybride. Bij de bedrijfswagens zijn de Transit Custom en de Tourneo Custom er zowel als MHEV en PHEV. Eind dit jaar komen er bovendien twee elektrische modellen bij: de Mustang Mach-E en de elektrische Transit.

Ford hybride en elektrisch
Twee Ford hybrides en een elektrische Ford te zien in Rotterdam

Ford heeft er vertrouwen in dat hybrides even goed zijn voor een lage uitstoot dan volledig elektrische auto’s. Een grote test in Londen, waarbij hybride auto’s in totaal 240.000 kilometer reden, wees uit dat de auto’s tot 75% puur elektrisch reden. Door middel van geo-fencing kan ingesteld worden dat auto’s in groene zones, bijvoorbeeld stadscentra, altijd elektrisch rijden en zo niks uitstoten.

Ondanks dat de elektrische auto’s pas laat dit jaar voor het eerst aan klanten geleverd worden, maakt Ford zich geen zorgen over het voldoen aan de Europese uitstootnormen. Meer dan de helft van de nu verkochte modellen is een hybride. Een groot gedeelte hiervan bestaat uit bedrijfswagens, een markt waarin Ford in Europa erg succesvol is.

Ford Explorer PHEV Mustang Mach-E
De Explorer PHEV en de Mach-E stonden klaar voor de pers

Introductie Ford Mustang Mach-E

Bij het Ford Go Electric evenement wordt ook de volledig elektrische Mustang Mach-E aan het grote publiek getoond. Deze auto heeft afgelopen tijd de gemoederen flink bezig gehouden. Door de corona-crisis is de introductie veel later dan gepland, en ook het leveren van de eerste modellen heeft vertraging opgelopen. Toch is Ford heel tevreden: zonder dat iemand de auto in het echt gezien heeft of erin gereden heeft, zijn er toch al 1800 bevestigde orders.

Met de Mustang Mach-E zet Ford een sportieve SUV in de markt voor een concurrerende prijs. Er is discussie over de relatie met de Ford Mustang, maar het staat buiten kijf dat het een aantrekkelijke auto is. Op het evenement is voor het eerst de Ford Mustang Mach-E GT te zien, de sportievere versie van de gewone Mach-E.

Ford Mustang Mach-E GT
De Ford Mustang Mach-E GT werd in Rotterdam gepresenteerd

Speciaal voor de media was de Ford Mustang Mach-E 1400 in Rotterdam, het unieke elektrische racemonster met 1400pk. Deze is helaas aan het einde van de dag weer in een vrachtwagen geladen en is dus niet te zien voor het publiek. De aanwezige media mocht tevens een rondje meerijden in de Mustang Mach-E, iets dat tot nu toe niemand mocht. Binnenkort vertellen we je meer over onze ervaringen met de Ford Mustang Mach-E en de Mach-E 1400.

Het Ford Go Electric evenement is tot en met 1 oktober in het centrum van Rotterdam. Een plaatsje reserveren gaat via de website van Ford.

Categorieën