Mach-E 1400 Pikes Peak

Ford heeft het er maar druk mee deze maand. Wanneer ze niet bezig zijn met het promoten van de Bronco, dan zijn ze wel bezig me het maken van “teasers” voor een speciale Mach-E. Vandaag is deze Mach-E 1400 officieel gepresenteerd en wij durven het te zeggen, Ford gaat naar Pikes Peak!

Mustang Mach-E, donkere wolken
Ford Mustang Mach-E1400

Het snelste paard van stal halen

Ford presenteert met de Mach-E 1400 de ultieme versie van de elektrische Mustang Mach-E. Het gebruik van de iconische Mustang naam is niet bij iedereen goed gevallen. Ford blijft echter achter zijn besluit staan en doet er nog een schepje bovenop met de Mach-E 1400. Door gebruik te maken van de aandrijving afkomstig uit de Mustang Cobra Jet, heeft de Mach-E maar liefst 1419 pk. Het geweld op wielen is in samenwerking met RTR vehicles tot stand gekomen als een showstuk van electric American muscle. Omdat het chassis en de aandrijflijn naar wens aangepast kan worden, zijn er vele opties mogelijk. Zo is de Mach-E een uitstekende drift auto wanneer de draagarmen en de stuurinrichting aangepast zijn. Voor het circuit kan deze levensgrote Lego-auto aangepast worden, door zijn volledige kracht op de achter of de voor wielen te plaatsen. Wat de laatste optie zou doen op het gebied van onderstuur durven wij niet te zeggen.

Show pony

Natuurlijk laat de Mach-E 1400 geen realistisch beeld zien van een dagelijkse elektrische auto. Maar het laat wel zien wat de mogelijkheden zijn wanneer er geen regels opgesteld zijn. De Mach-E 1400 is volgens Ford dan ook vooral een fun project om de diversiteit van elektra aan te tonen. Dit wordt duidelijk gemaakt met een film waar de Mach-E vergeleken wordt met 4 bekende Mustangs.

5 iconische mustangs
In 5 verschillende smaken

Mach-E Pikes Peak 2020

Ondanks de vele geannuleerde sport evenementen, zal Pikes Peak op 30 Augustus gewoon plaats vinden in Colorado. Dit evenement is vooral de afgelopen jaren een speeltuin geworden van krachtige elektrische race-auto’s. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Volkswagen ID-R, die het Pikes Peak record voor de snelste run aller tijden bezit met een tijd van 7:57.148. Dit is bijna een minuut sneller dan het elektrische record uit 2016! Dit zal Ford niet goed bevallen zijn en onze voorspelling is dan ook een recordpoging op Pikes Peak!

Nou zijn de ID-R en de Mach-E 1400 allebei elektrische race-auto’s, maar dat is waar de vergelijking op houdt. Waar de ID-R voor een optimale PK/gewicht verhouding ging met “slechts”680 pk. Heeft Ford de mogelijkheid om meer dan het dubbele te gebruiken voor hun recordpoging. En met de belofte dat de Mach-E 1400 voor zo ongeveer alles gebruikt kan worden. Is de gedachte van een Pikes Peak recordrun, slechts een kwestie van het juiste Lego-blokje plaatsen.

Ford Mustang Mach-E1400

Categorieën