Hybride Ford Bronco naar Nederland

Zoals we eerder al berichtten, is de introductie van de nieuwe Ford Bronco belangrijk voor alle autoliefhebbers. Een iconische auto uit het verleden, volledig in een nieuw jasje maar trouw aan zijn afkomst: daar loopt iedere autoliefhebber warm voor.

De nieuwe Ford Bronco is door journalisten en liefhebbers positief ontvangen. Dit is een auto waar men al lang op wachtte. Niet de zoveelste saaie crossover die doet alsof hij sportief of stoer is, maar een echte terreinwagen die oude tijden doet herleven met nieuwe techniek. Eindelijk een auto die de wereld van de echte autoliefhebber weer een beetje mooier maakt. Kan niet beter, toch? Of wel?

2021 Ford Bronco

Hybride Ford Bronco lijkt bevestigd

Vorige week dook er ineens een filmpje op, waarop het digitale scherm van de nieuwe Ford Bronco te zien was. Het filmpje was blijkbaar van Ford afkomstig en opgedoken door een Amerikaanse website. De video toonde verschillende mogelijkheden om het scherm achter het stuur in te stellen.

In dit filmpje was een metertje met “EV charge” zichtbaar. Ook was er een “EV Coach” te zien. Dit is opvallend, want zulke meters zijn alleen van belang in een auto met een hybride aandrijving. Bij de introductie heeft Ford geen woord gesproken over een hybride Bronco. Een hybride Ford Bronco zou groot nieuws zijn: dit zou een Ford Bronco ineens veel interessanter maken voor veel mensen.

Uiteraard zouden wij het desbetreffende filmpje graag delen, ware het niet dat het filmpje ondertussen van YouTube is verwijderd. Dit versterkt alleen maar het idee dat Ford per ongeluk iets online heeft gezet wat niet voor onze ogen bestemd was. Voordat het filmpje verwijderd is, heeft de redactie van dagelijksauto.nl het echter bekeken en het lijkt er toch sterk op dat er een hybride Ford Bronco aankomt.

Ford Bronco Sport

Komt de Ford Bronco naar Europa?

Nog veel groter nieuws is echter dat de Ford Bronco niet alleen verkocht gaat worden in Noord Amerika. Kunnen wij straks ook een Ford Bronco bestellen bij de Nederlandse dealers?

Het nieuws kwam van een andere Amerikaanse website, die ontdekte dat Ford twee verschillende logo’s maakt voor de Bronco. Het logo van de Bronco is een bokkend paard, dat trots achterop de auto prijkt, naast het reservewiel. De website ontdekte dat er twee versie zijn: allebei even groot maar niet even diep.

Ford Bronco logo

Naast het gepresenteerde Amerikaanse Bronco-logo, met veel detail, is er ook een versie van slechts een halve centimeter diep. Navraag bij Ford leerde dat dit te maken had met regels voor voetgangerveiligheid buiten Amerika. In Azië en Europa mogen logo’s niet zoveel uitsteken om voetgangers te beschermen bij een aanrijding. Daarom, zo stelde Ford, was er een Amerikaanse versie en een internationale versie van het Bronco-logo.

Wacht even, een internationale versie? Waar gaat de Ford Bronco dan nog meer verkocht worden? Azië, met name China, is natuurlijk een interessante markt voor Ford. Maar als er toch al een internationale versie van de Ford Bronco is, is het geen gekke gedachte dat hij ook naar Europa komt. Zeker als er een hybride Ford Bronco komt, die voldoet aan de strenge Europese regels, zou hij zo naar Nederland kunnen komen.

Zo worden de geruchten steeds sterker dat er een hybride Ford Bronco komt, die mogelijk ook in Nederland te koop is. Ford heeft het nieuws nog niet bevestigd. Wij van dagelijksauto.nl hebben navraag gedaan bij Ford, we zullen dit artikel updaten als we iets horen.

Update: Ford Nederland laat ons weten dat zij nog niets hebben vernomen over een hybride Ford Bronco of over een versie voor Nederland.

Categorieën