Soms heb je dat wel eens: je bent er helemaal klaar mee. Je wil je auto kwijt dus je zet hem meteen te koop. Heel handig als je net een ongeluk hebt gehad.

Een Facebook-gebruiker uit Arkansas, USA, belandde met zijn grasmaaier in het water naast zijn huis. Geen nood, dacht hij: ik trek hem eruit met mijn Chevrolet pick-up. Helaas voor deze meneer ging dat niet helemaal goed. Zijn pick-up truck mistte grip en ging kopje onder. Tot zijn dak stond de witte Chevy onder water.

Chevrolet Silverado te koop

“Nu ben ik er klaar mee!” moet de eigenaar gedacht hebben. Hij nam enkele foto’s en zette de pick-up direct te koop op Facebook Marketplace, terwijl hij nog in het water lag. “Ik verkoop hem goedkoop vanwege waterschade”, aldus de advertentie. “Hij viel in het water terwijl ik mijn grasmaaier wilde redden. Ik was niet dronken toen het gebeurde.” Dus voor 1700 Dollar kun jij nu eigenaar worden van een Chevrolet Silverado uit 2002 en wat modder.

Geen zin

Deze advertentie lijkt onderdeel van een trend. Afgelopen tijd doken verschillende advertenties op van mensen die hun auto direct te koop zetten nadat er iets mee is gebeurd. Ze willen er ineens vanaf. Blijkbaar hebben ze geen zin om de schade te herstellen, of te laten herstellen. De auto wordt ter plekke afgeschreven en wordt te koop gezet. Laat iemand anders zich er maar druk om maken. Weg ermee!

Dodge Challenger te koop

Een ander mooi voorbeeld is een fraaie donkerblauwe Dodge Challenger uit 2014 uit Georgia die op Facebook Marketplace verscheen. Tenminste, fraai… Zowel de voorkant als de achterkant zitten flink in elkaar. Op de foto’s is duidelijk te zien waar de schade vandaan komt. Zij tonen een natte snelweg en een gedeukte vangrails. Duidelijk kon de bestuurder de 5,7-liter Hemi V8 in de Dodge niet onder controle houden in de regen. Gelukkig stapte hij zonder noemenswaardige verwondingen uit, want direct nam hij foto’s. Met de gecrashte auto nog op de snelweg maakte hij een advertentie aan. De Dodge staat te koop voor 3.000 Dollar.

Het levert bijzondere advertenties op, auto’s met schade die onmiddellijk na een ongeluk te koop worden gezet. Blijkbaar geeft de eigenaar direct op bij het zien van de schade. In herstellen heeft hij geen zin meer. Ergens snappen we het wel. Het herstellen van schade is geen pretje. Na een ongeluk ben je er helemaal klaar mee. Je baalt en je wilt er vanaf. Of het lukt, is de vraag. Zowel de Chevrolet pick-up als de Challenger staan nog te koop. Kopers staan blijkbaar niet te springen om zo’n auto over te nemen. En dat terwijl de verkoper volledig eerlijk is: je koopt wat je ziet.

Foto’s: Facebook Marketplace

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *