Mercedes-Benz G-Klasse 2018

Nu de laatste exemplaren van de huidige Mercedes-Benz G-Klasse worden ingezet als actiemodellen, is het tijd voor een waardige opvolger. Momenteel test het merk meerdere prototypes rondom de Nürburgring, dat door onze spionagefotograaf is vastgelegd.

Geen vernieuwend design

Wie de spionagebeelden bekijkt, ziet dat het prototype als twee druppels water op de huidige G-Klasse lijkt. Aangezien hij volledig gecamoufleerd is, is het design definitief. Voor puristen klinkt het als muziek in de oren, jongere autoliefhebbers hadden wellicht graag iets vernieuwends gezien.

Echter is niet alles hetzelfde. Volgens onze bronnen is de gespotte G-Klasse in veel opzichten breder. Dit geldt voor de bodykit, radiator grille en motorkap. Tevens belooft het gewicht af te nemen met ongeveer 200 kg, dankzij het gebruik van aluminium en sterker staal.

Met zes- of achtcilinder

Ook hebben wij zo onze verwachtingen over het motoraanbod. Om de CO2-uitstoot te drukken, en dus ook de belastingen, komt de G-Klasse met nieuwe zescilinder motoren op de markt. Maar nog belangrijker nieuws, is de komst van een plug-in hybride-variant. Het mag dus duidelijk zijn: ook de Geländewagen kan niet om efficiëntere aandrijflijnen heen.

Dit wil uiteraard niet zeggen, dat er geen performance-versies leverbaar worden. Ook Mercedes-AMG zal de G-Klasse onder handen nemen, en naar verluidt uitrusten met een 4.0 liter V8-biturbomotor. Deze krachtbron kennen we inmiddels van o.a. de GT, E 63 en GLC 63.

 

Categorieën