Mercedes-AMG G 63 Exclusive Edition 2017

Het afscheid van de huidige G-Klasse is nu écht in zicht, en dus introduceert Mercedes-AMG de Exclusive Edition voor de G 63 en G 65. De wereldwijde verkoop is sinds gisteren gestart, de levering begint in september.

Exclusive Edition voor G 63 en G 65

De Exclusive Edition is uiterlijk te herkennen aan o.a. de RVS-skideplate aan de voorzijde, striping op de zijkanten en het reservewieldeksel in carrosseriekleur. Ook zien we matzwarte 21 inch lichtmetalen velgen op de G 63, terwijl de G 65 een zwart glanzende afwerking heeft. 

De speciale editie doet zijn naam eer aan: binnenin ontdekken we het Designo Exclusive-pakket, bestaande uit tweekleurige lederen bekleding. Er is keuze uit zes kleurencombinaties, die vervolgens worden toegepast op de AMG-sportstoelen en deurpanelen. Daarnaast biedt Mercedes-AMG nappalederen bekleding aan, dat in drie verschillende kleuren geleverd kan worden.

Designo Manufaktur Edition

Niet alleen Mercedes-AMG komt met een exclusieve uitvoering op de proppen. Mercedes-Benz probeert eveneens de aftredende G-Klasse in de spotlights te zetten. Het Duitse merk doet dit met de Designo Manufaktur Edition, die altijd is voorzien van zwarte accenten. De klant kan kiezen uit drie carrosseriekleuren: Designo Magma Red, Designo Mystic White en Obsidian Black.

Enkele voorbeelden van de zwarte details, zijn de 19 inch lichtmetalen wielen, buitenspiegelkappen en opbergbox van het reservewiel. Het interieur is bekleed met zwart nappalederen bekleding, dat bijeen gehouden wordt door rode stiksels. Echte eyecatchers zijn het gedeeltelijk rode stuurwiel en de roodgekleurde veiligheidsgordels.

Alle prijzen op een rij

Onderstaande prijzen gelden voor de Duitse markt (inclusief belastingen).

G 63 Exclusive Edition: € 163.125,-

G 65 Exclusive Edition: € 287.658,-

G 350 d Designo Manufaktur Edition: € 109.878,-

G 500 Designo Manufaktur Edition: € 121.683,-