Mercedes-Maybach G 650 Landaulet 2017

Vandaag heeft Mercedes-Maybach het doek gehaald van de G 650 Landaulet, een zeer exclusieve uitvoering van de G-Klasse. In totaal bouwt het merk slechts 99 stuks, en dus hebben we te maken met een collector’s item. Tijdens de Autosalon van Genève is hij voor het eerst te bewonderen, de verkoop start deze herfst.

Groot opvouwbaar dak

De G 650 Landaulet is een échte eyecatcher. Dit exemplaar combineert een chique uitstraling met de terreinvaardigheden van de reguliere G-Klasse. De nieuwste creatie van Mercedes-Maybach heeft een lengte van 5.345 mm, maar ook een bodemvrijheid van bijna een halve meter. De wielbasis meet 3.428 millimeter, terwijl de hoogte van de auto 2.235 mm bedraagt.

Eén van bijzonderheden van de G 650 Landaulet, is zijn grote opvouwbare dak. Daarnaast is het uniek, dat alleen de achterpassagiers kunnen genieten van de verwijderbare top. De bestuurder en bijrijder nemen plaats onder het gesloten gedeelte.

Hoogwaardige bekleding

De exclusieve Landaulet-variant is binnenin voorzien van hoogwaardige Designo-bekleding met speciale stiknaden. Er is keuze uit vier kleuren voor de stoelbekleding, terwijl er drie kleuropties zijn voor de stoffen kap.

De bestuurder en passagiers kunnen, door middel van een glazen wand, van elkaar worden gescheiden. Tevens bevinden zich achterin twee mediaschermen met een grootte van 10 inch. 

Mercedes-Maybach monteert, speciaal voor de G 650 Landaulet, vijfspaaks 22 inch velgen. Bovendien zien we her en der merkbadges en V12 Biturbo-logo’s.

Krachtige twaalfcilinder

Met 630 pk aan vermogen, is de twaalfcilinder biturbo-motor van Mercedes-AMG krachtig genoeg. Ook niet onbelangrijk om te vermelden, is zijn maximumkoppel van liefst 1.000 Nm.