Jaguar F-Pace SVR 2017 (spionage)

Vanaf de introductie van de reguliere Jaguar F-Pace af aan, verwachtten wij al een snelle SVR-variant. Dit blijkt nu te kloppen: onze spionagefotograaf betrapte enkele prototypes op en rondom de Nürburgring in Duitsland.

Jaguar en Land Rover breiden uit

Sinds Jaguar en Land Rover in handen zijn van het Indiase Tata Motors, hebben de merken nauwelijks reden tot klagen. Het modellenaanbod wordt regelmatig uitgebreid. Zo konden we in Genève kennismaken met de nieuwe Range Rover Velar, en toonde Jaguar in Brussel (januari 2017) de opgefriste F-Type. Later dit jaar worden deze auto’s vergezeld door een performance-variant van de bestaande F-Pace.

In eerste instantie rekenden wij op een werelddebuut op de Autosalon van Genève, maar dat was, achteraf gezien, niet het geval. Daarom zetten wij nu in op een internationale autoshow later dit jaar, bijvoorbeeld de New York Auto Show (april) of IAA Frankfurt (september).

Nog altijd +500 pk

Het SVR-label is nog niet zo lang onder ons. Zowel Jaguar als Land Rover passen deze letters toe op hun sportievere modellen, zoals de Range Rover Sport en F-Type. De F-Pace SVR ontvangt naar verluidt dezelfde motor als deze twee sportievelingen: een 5.0 liter Supercharged V8. Hoewel de andere SVR-modellen respectievelijk 550 en 575 pk leveren, verwachten we voor de F-Pace SVR minder vermogen, maar nog steeds +500 pk.

De aandrijving geschiedt over alle vier de wielen, oftewel: permanente vierwielaandrijving. Schakelen gebeurt geheel automatisch (of met schakelpeddels) via een ZF-transmissie.

Aangedikte bodykit

Zoals op onderstaande spionagebeelden is te zien, zijn de prototypes voorzien van een flinke laag camouflage. Echter, verraden de contouren van de auto de aangedikte bodykit en ontdekken we vergrootte luchtinlaten. Ook komt aan de achterzijde een dubbele uitlaatpijp tevoorschijn. 

Voorlopig moeten we het stellen met foto’s van buitenaf. Toch hebben wij zo onze logische verwachtingen voor het interieur. Denk aan sportstoelen van leder en/of Alcantara, een sportstuur met schakelpeddels en meerdere SVR-badges. Op andere details is het wachten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën