Range Rover Sport 2017

Land Rover heeft onlangs de verbeterde Range Rover Sport voor modeljaar 2017 voorgesteld. Voortaan is het motorpalet één nieuwe krachtbron rijker, en is het model leverbaar met nieuwe carrosseriekleuren. Bestellen kan vanaf nu.

Nieuwe motor

De nieuwe toevoeging aan het motoraanbod, is de 2.0 liter viercilinder SD4 Ingenium-dieselmotor, die de huidige 3.0 liter TDV6 aflost. Het vermogen van de nieuwe krachtbron komt uit op 240 pk, het koppel op 500 Nm. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 6,2 liter/100 km, de gemiddelde CO2-emissie is 164 g/km. In vergelijking met zijn voorganger, is de moderne SD4 Ingenium 10% zuiniger en schoner.

Infotainmentsysteem verbeterd

Voortaan is de Range Rover Sport verkrijgbaar met het verbeterde InControl Touch Pro-infotainmentsysteem, inclusief een groot 10 inch touchscreen. Het nieuwe aanraakscherm vervangt de huidige 8 inch-variant, en de bediening lijkt nu meer op dat van een tablet, aldus Land Rover. Daarnaast biedt het nieuwe infotainmentsysteem speciale apps voor muziek, contacten en agenda’s.

Technieken voor autonoom rijden

Land Rover voorziet de verbeterde Range Rover Sport voor modeljaar 2017 van een aantal technieken voor autonoom rijden. Zo beschikt het model over Advanced Tow Assist, dat het achteruitrijden met een aanhanger vergemakkelijkt, en is er Blind Spot Assist. Met het laatstgenoemde systeem worden medeweggebruikers gesignaleerd in de dode hoek, en voert het autonome stuurcorrecties uit om een aanrijding te voorkomen.

Vanaf modeljaar 2017 beschikken alle versies over de volgende veiligheidssystemen: Rear Park Distance Control, Speed Limiter, Lane Departure Warning en Autonomous Emergency Braking.

Designpakketten

Tot slot zijn de designpakketten aangepast. De Dynamic-versie van de Range Rover Sport is voorzien van exterieurdetails in Gloss Black, waaronder de vernieuwde grille, openingen in de motorkap en buitenspiegelkappen. Het nieuwe Bright Pack is een optie voor de Autobiography Dynamic-uitvoering. Bij deze versie zijn de roosters van de grille en openingen in de motorkap gespoten in Atlas Silver.

Voor de Range Rover Sport is er tevens een ruimere keuze aan carrosseriekleuren. De klant kan vanaf nu kiezen uit 19 verschillende tinten.

Categorieën