Jaguar XE modeljaar 2018

Jaguar heeft diverse verbeteringen doorgevoerd op de XE, XF en F-Pace. Hierdoor zijn alle drie de modellen weer klaargestoomd voor modeljaar 2018. Een order plaatsen is per direct mogelijk.

Motoraanbod op de schop

Het motoraanbod van de XE, XF en F-Pace is flink uitgebreid, met twee benzinevarianten en één dieselversie. Om te beginnen is er de 2.0 liter viercilinder Ingenium-benzinekrachtbron met 200 of 250 pk aan vermogen. Daarnaast voegt Jaguar een 240 pk sterke 2.0 liter viercilinder twinturbo-dieselmotor aan het gamma toe. Ook deze krachtbron maakt deel uit van de nieuwe Ingenium-motorenfamilie, die overigens 500 Nm aan maximumkoppel levert.

Verder is het voortaan mogelijk de F-Pace als E-Performance te bestellen. Ook staan achterwielaandrijving en een automatische transmissie op de optielijst. Ten slotte is het motorvermogen van de XE S toegenomen van 340 naar 380 pk, wat voor betere prestaties moet zorgen.

Andere verbeteringen

Jaguar paste de XE, XF en F-Pace niet alleen onder de motorkap aan, ook op andere gebieden zijn de modellen verbeterd. Zo beschikken de XE en XF over Configurable Dynamics, waarmee het karakter van de auto aangepast kan worden. Door middel van de knop met zwart-wit geblokte vlag, kunnen standen als ‘Normal’ en ‘Dynamic’ gekozen worden.

Binnenin zijn eveneens wijzigingen te bekennen. Een voorbeeld zijn de hoofdsteunen, die elektrisch in hoogte verstelbaar zijn. Ook biedt Jaguar voortaan Dual View-techniek aan, waarmee de bestuurder en bijrijder tegelijkertijd op hetzelfde 10 inch display andere beelden kunnen bekijken.

Als kers op de taart, wordt de XE vanaf nu aangeboden met het 12,3 inch TFT-instrumentenpaneel. 

Veiligheidsuitrusting uitgebreid

Of de genoemde verbeteringen niet voldoende zijn, breidt het Britse merk ook de veiligheidsuitrusting uit. Zowel de XE, XF als F-Pace zijn voortaan beschikbaar met nieuwe veiligheidssystemen als Forward Traffic Detection, Forward Vehicle Guidance en Blind Spot Assist.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën