Jaguar F-Type Coupé 2017

Jaguar heeft, voorafgaand aan de wereldpremière tijdens Autosalon Brussel (14 t/m 22 januari 2017), de vernieuwde F-Type-familie voorgesteld. De verkoop start op Nederlandse bodem in het eerste kwartaal van 2017. Prijzen beginnen bij € 99.210,-.

Opgefrist uiterlijk

Het uiterlijk van de F-Type-modellen is weer helemaal bij de tijd. Dit komt door de opnieuw getekende voorbumper en koplampen, die voortaan profiteren van LED-techniek. Ook de achterlichten maken vanaf nu gebruik van deze verlichting.

Binnenin is ook het één en ander veranderd. Zo is de Jaguars sportieveling voorzien van nieuwe sportstoelen. Ten opzichte van de vorige stoelen, zijn deze exemplaren 8 kilogram lichter en bieden ze meer comfort, aldus Jaguar. Verder is het interieur opgefrist met nieuwe chroom- en aluminiumdetails, en is de F-Type Coupé/Convertible standaard uitgerust met een Touch Pro-infotainmentsysteem. De tablet-achtige bediening hiervan werkt via een 8 inch touchscreen.

Twee nieuwe uitvoeringen

Jaguar grijpt de facelift aan voor de introductie van twee nieuwe uitvoeringen, waarvan één die tijdelijk beschikbaar is. Alleen dit modeljaar is er de exclusieve 400 Sport-versie, maar dat geldt niet voor de R-Dynamic. Die blijft ook na modeljaar 2018 leverbaar.

400 Sport

De 400 Sport is te combineren met achterwiel- of vierwielaandrijving, en beschikt over een 400 pk sterke 3.0 liter Supercharged V6. Daarnaast is ‘ie voorzien van een Quickshift-achttrapsautomaat en een mechanisch gelimiteerd sperdifferentieel. Opvallen doet de 400 Sport-uitvoering door middel van 20 inch velgen in Dark Satin Grey en grijze of gele badges.

R-Dynamic

Eveneens nieuw binnen het F-Type-gamma, is de R-Dynamic-variant. Deze uitvoering is samen met de 340 of 380 pk sterke V6-motor te bestellen. Je herkent de F-Type Coupé of F-Type Convertible als R-Dynamic aan de zwart gekleurde details in de voorbumper, 19 of 20 inch wielen, een front splitter en diffuser achter. 

Andere nieuwigheden

Andere nieuwigheden zijn de parkeerhulp en aanwezigheid van een GoPro-camera. Dankzij de optionele parkeerhulp, is het mogelijk om de stuurbewegingen bij inparkeren automatisch te laten uitvoeren. De bestuurder heeft alleen de taak om het gas- en rempedaal te bedienen.

Tot slot is de vernieuwde F-Type verkrijgbaar met een GoPro-camera, die HD-beelden neemt en vervolgens door de zogenaamde ReRun-app van voertuigdata worden voorzien. Denk hierbij aan snelheid, rem- en G-krachten en gekozen versnelling. Na de toevoeging van deze gegevens aan de video, kan de bestuurder het filmpje downloaden naar zijn/haar smartphone om te delen op social-media. 

Categorieën