Toyota Prius GR 24H Centennial Edition

Vorige week schreven we er al over, maar Toyota heeft het racevirus goed te pakken. Om dit te vieren toonde zij vorige week een sneak preview, van een wel heel aggressief gestylede voorbumper. Vandaag is het doek er volledig af en presenteert het merk de Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

De Toyota Prius 24h Le Mans Centennial Edition (schrijf dat maar eens drie keer achter elkaar), is een concept van de ingenieurs die de wereld ook de waanzinnige Toyota GR Yaris hebben gegeven. Op toepasselijke wijze toont Toyota deze interessante iteratie van de nieuwste Toyota Prius. Als standaard Plug-In hybride produceert de normale Toyota Prius 223pk aan systeemvermogen. Dankzij een 2.0 liter 148 pk benzinemotor en een 160 pk elektromotor. De 0-100 tijd is slechts 6,7 seconden waarmee het veruit de snelste Toyota Prius tot nu toe is.

Deze speciale editie daarentegen ziet er nog veel sneller uit. Wij zeggen dag tegen de gladde vormen voor maximale efficiëntie, en zeggen hallo tegen een subtiele spoiler, een open voorbumper, vier winglets. Een zeer smakelijke wielkast verbreding verder en het lijkt net op een Cup Racer gebaseerd op de Prius.

Production of product-non

Op motorisch gebied laat Toyota niet weten of er iets gewijzigd is. Het lijkt daarom vooral een stijloefening te zijn als er ooit een extra snelle Prius op de markt zou komen. Het publiek bij Le Mans zal hier een grote rol in spelen, want Toyota peilt namelijk bij het publiek of het idee in de smak valt. Mocht dit het geval zijn, ga er dan vanuit dat enkele winglets en de Le Mans geïnspireerde velgen zullen verdwijnen. Ook de wielkastverbreding zal iets subtieler zijn, maar als wij kijken naar hoe de Yaris er na de GR transformatie uit zag, hebben wij iets om naar uit te kijken.

Wij denken dat er wel ruimte is voor een hyper hybride Prius, wat denken jullie?

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *