Toyota Prius GR concept

In het weekend van 10 en 11 juni is het zover. De Le Mans 24 wordt dit jaar 100 jaar oud. Een zeer speciale gelegenheid, waarin Toyota een grote kans maakt op de overwinning. Om de recente successen van Toyota te vieren in de motorsport, teased het Japanse merk nu met een nieuw Gazoo Racing concept. De onthulling hiervan vindt plaats op Le mans en het is niet de auto die je zou verwachten.

Toyota GR Prius concept

In het perfecte voorbeeld van de uitspraak “ no more boring cars”, lijkt Toyota nu ook met een heuse Prius GR te komen. De nieuwste generatie Toyota Prius is alles behalve saai te noemen, maar een GR editie is toch wel onverwacht. Het boegbeeld van de ecologische rijder aan het begin van het millenium, heeft een zeer aantrekkelijke vijfde generatie gekregen. In deze elektrificerende tijden is het daarom bijzonder te noemen, dat Toyota wederom koos voor “ slechts” een hybride aandrijving.

Dankzij een 13,6 kWh accupakket, is het volledig elektrische bereik wel aanzienlijk verhoogd. Bijna 70 kilometer kan geheel geruis en uitstootloos gereden worden. Of dat bij de GR Prius ook het geval is, blijft vooralsnog de vraag. Als wij de afbeelding mogen geloven, lijkt er genoeg downforce nodig te zijn.

Gazoo Racing Performance

Het is niet de eerste keer dat Toyota met een sportieve Prius komt. In het extreem competetieve JGTC kampioenschap, kwam Toyota in 2016 met een wel heel bijzondere Prius. Voor de GT300 klasse besloot het om de vierde generatie om te laten bouwen tot racemachine. Maar daar bleef het niet bij. Toyota besloot inspiratie te halen uit het Franse Le dangerous hatchback handboek. Het resultaat? Een 300 pk Toyota Prius Silhouette met de motor in het midden.

Of de aankomende Prius GR concept ook zover zal gaan, blijft vooralsnog de vraag. Toyota zal naar alle waarschijnlijkheid het model als proefmodel tonen aan het publiek. Als de vraag er groot genoeg naar is, dan bestaat de kans dat zelfs de Prius een echt GR straatmodel gaat krijgen. Of Leonardo Dicaprio ook een groot fan is van dit model, betwijfelen we.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *