Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 2018

Het heeft even geduurd, maar het prijskaartje van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is bekend. In Nederland wisselt de performance-SUV vanaf € 127.750,- van eigenaar.

510 pk sterke V6

De Stelvio Quadrifoglio komt in de eerste helft van 2018 naar ons land. Vanaf dat moment is het officieel de topversie binnen de Stelvio-reeks. Onder de kap huist dezelfde 2.9 liter V6-biturbomotor als in de Giulia Quadrifoglio. Het maximumvermogen bedraagt 510 pk en het koppel ligt op 600 Nm.

Zijn krachten worden over alle vier de wielen verdeeld, middels het Q4-vierwielaandrijvingssysteem. Schakelen gebeurt via een achttrapsautomaat. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3,8 seconden, terwijl hij het pas bij 283 km/h voor gezien houdt.

Sportieve details voor Stelvio Quadrifoglio

Op optisch vlak onderscheidt de Quadrifoglio-uitvoering zich d.m.v. een aangedikte voor- en achterbumper, luchtroosters in de motorkap en twee dubbele uitlaatpijpen. Binnenin is er gebruikgemaakt van koolstofvezel materialen, alsmede Alcantara en lederen bekleding.

De meest sportieve Alfa Romeo Stelvio, is standaard voorzien van het Alfa Connect 3D-infotainmentsysteem. Het systeem ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto. De bediening werkt via het 8,8 inch grote touchscreen.

Baanrecord

Kortgeleden verbrak de Stelvio Quadrifoglio nog het baanrecord op de Nürburgring. Met een tijd van 7 minuten en 51,7 sec. is het de snelste productie-SUV ter wereld.

Categorieën