Alfa Romeo Stelvio 2017 (showroom debuut)

Vanaf 9 maart 2017 staat de nieuwe Alfa Romeo Stelvio bij de Nederlandse dealers. Voor het team van Dagelijksauto.nl een reden om de nieuweling in levende lijve te bewonderen.

Eerste SUV

Alfa Romeo heeft grootse toekomstplannen. Bestaande modellen zullen in rap tempo worden opgevolgd, maar daar houdt het niet bij op. De Italianen breiden hun huidige aanbod uit met producten, die geen enkele voorganger kennen. Met andere woorden: er volgen modellen waar Alfa Romeo niet eerder aan durfde te beginnen. Een voorbeeld hiervan is de Stelvio, die sinds vandaag in de showrooms is te bezichtigen.

Coupé-achtige uitstraling

Steeds meer merken wagen zich aan een SUV met coupé-achtige uitstraling. Denk aan auto’s als de BMW X4/X6 en Mercedes-Benz GLC/GLE, maar ook Audi heeft plannen voor soortgelijke SUV’s.

Om de concurrentie met de Duitsers aan te gaan, komt Alfa Romeo met de Stelvio op de proppen. Deze nieuweling is, zoals te verwachten viel, in huisstijl ontworpen. Hiermee bedoelen we de V-vormige grille, slanke lichtunits en het vloeiende lijnenspel. Anders gezegd: typisch op zijn Italiaans.

Alfa Romeo kiest voor hout 

Een punt, dat wij als positief beschouwen, is het overmatige houtgebruik in het interieur. Dit viel ons direct op, wanneer bij de portieren openden. De Stelvio stond in de showroom tentoongesteld als rijk uitgeruste en tijdelijke First Edition. Deze editie valt op door zijn 20 inch lichtmetalen velgen, Bi-Xenon-verlichting en donkergetinte ruiten (privacy glass). Binnenin springt het 8,8 inch 3D-navigatiesysteem in het oog, dat veel bedieningsknoppen overbodig maakt.

Voorlopig twee motoren

Voorlopig wordt de Stelvio enkel aangeboden met een 2.0 liter turbobenzinemotor (280 pk) en 2.2 liter dieselkrachtbron (210 pk). Op een later moment breidt het gamma zich uit met een 200 pk-versie van de 2.0 liter turbobenzinemotor. Ook volgen twee nieuwe vermogensvarianten van de dieselkrachtbron (150 of 180 pk).

Prijzen beginnen bij € 60.950,- voor de 2.0T in de Super-uitvoering. De getoonde First Edition is te bestellen vanaf € 68.450,-.

Mede mogelijk gemaakt door Alfa Romeo-dealer Otten in Breda.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën