Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 2017

Tijdens de Los Angeles Auto Show heeft Alfa Romeo het doek getrokken van zijn eerste SUV ooit: de Stelvio. Het Italiaanse merk probeert met dit model succesvol te worden in het segment van de compacte premium SUV. Prijzen en specificaties worden door de importeur later bekendgemaakt. In de eerste helft van 2017 staat ‘ie bij de dealers.

Voorgesteld als Quadrifoglio

Alfa Romeo stelde in Los Angeles de Stelvio meteen voor als topmodel, genaamd Quadrifoglio. Deze versie is voorzien van een 510 pk sterke 2.9 liter V6 biturbobenzinemotor, die is gekoppeld aan een automatische achttrapstransmissie van ZF. Tevens beschikt hij over het Q4-vierwielaandrijvingssysteem.

Ook met 280 pk

Naast de Quadrifoglio, verschijnt Alfa Romeo’s eerste SUV ook op de markt met een 2.0 liter turbobenzinemotor onder de kap. De aluminium viercilinder krachtbron produceert 280 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Schakelen gebeurt geheel automatisch via een ZF-achttrapsversnellingsbak.

In lijn met de Giulia

De Stelvio is in lijn met de eerder tentoongestelde Giulia ontworpen. Opvallend zijn de V-vormige grille, brede lichtunits, forse luchtinlaten en relatief lange motorkap. De sportieve Quadrifoglio-variant doet hier een schepje bovenop, door middel van zwart gelakte vijfspaaks velgen, koolstofvezel accenten en twee dubbele uitlaatsierstukken. De afmetingen bedragen 4,68 m in lengte, 2,16 m in breedte en 1,65 m in hoogte. 

Ook het interieur komt grotendeels overeen met de Giulia. In het geval van de Quadrifoglio, is de Stelvio voorzien van rode stiknaden voor de bekleding van het dashboard en de sportstoelen, koolstofvezel/hout inleg en een driespaaks-sportstuur.

Infotainmentsysteem

Alfa Romeo rust de nieuwe Stelvio uit met het Connect 3D Nav-systeem. Dit infotainmentsysteem is te bedienen via een 8,8 inch touchscreen, en biedt verder onder meer stemherkenning, Bluetooth, DAB, navigatie met 3D-kaarten en smartphone-connectiviteit.

Categorieën