DS 7 Crossback 2017

Op de Autosalon van Genève, dat van 9 t/m 19 maart 2017 duurt, maakt pers en publiek kennis met de nieuwe DS 7 Crossback. Dit is het eerste model van DS zelf: de bestaande modellen waren nog door Citroën ontwikkeld. Begin 2018 wordt hij in Nederland verwacht.

Verchroomde accenten

De DS 7 Crossback is op zijn minst een opvallende verschijning te noemen. Het exterieur wordt voornamelijk gesierd door verchroomde accenten, zoals rondom de grille en LED-lichtunits. Ook zijn de lichtmetalen velgen (17 tot 20 inch) echte eyecatchers, die in vier soorten leverbaar zijn. De afmetingen bedragen 4,57 m in lengte, 1,89 m in breedte en 1,62 m in hoogte.

Hoogwaardige materialen

Binnenin is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen. Denk bijvoorbeeld aan lederen bekleding, Alcantara en houten afwerking. Daarnaast springen de twee grote 12 inch displays in het oog: de één is voor het digitale instrumentarium, de ander is voor de weergave van navigatie en media. De bagageruimte meet 555 liter.

Hulpsystemen

Om bij de tijd te blijven, is de nieuwe DS 7 Crossback voorzien van moderne hulpsystemen. Enkele voorbeelden zijn DS Connected Pilot (deels autonoom rijden), DS Park Pilot (autonoom parkeren) en Stop & Go ACC (adaptieve cruise control). 

Vijf motoren, ook als hybride

In eerste instantie wordt de DS 7 Crossback aangeboden met keuze uit vijf verschillende motorversies (drie benzine, twee diesels). Het motorpalet bestaat uit een PureTech 130 S&S, THP 180 S&S, THP 225 S&S, BlueHDi 130 S&S en BlueHDi 180 S&S. Afhankelijk van de gekozen krachtbron, gebeurt het schakelen middels een handbediende zesversnellingsbak of achttrapsautomaat.

Daarnaast wordt het nieuwe model vanaf begin 2019 leverbaar met een plug-in hybride-aandrijflijn. De hybride DS 7 Crossback E-Tense is voorzien van een 200 pk sterke benzinekrachtbron en twee elektromotoren (ieder met 109 pk). Het 13 kWh-accupakket zorgt voor een elektrisch rijbereik van 60 kilometer, waarbij de oplaadtijd 2,5 tot 4,5 uur bedraagt.

Categorieën