Mercedes-AMG S 63 Coupé 2017

Vanochtend stelde Mercedes-Benz al de vernieuwde S-Klasse Coupé en Cabriolet voor. Uiteraard kunnen de performance-versies niet achterblijven, en dus zijn ook die onthuld. Maak kennis met de Mercedes-AMG S 63 en S 65 Coupé/Cabriolet.

Herkenbaar als Mercedes-AMG

Ook de S 63- en S 65-modellen krijgen optische vernieuwingen mee. Echter pakken deze anders uit. Zo zijn ze herkenbaar aan de AMG Panamericana-grille met chromen spijlen en luchtinlaten in hoogglans zwart. Verder onderscheidt het AMG-model zich met standaard 19 inch velgen (S 63 Coupé/Cabriolet) en 20 inch wielen (S 65 Coupé/Cabriolet). Optioneel kan de klant kiezen uit drie andere velgdesigns. OLED-achterlichten zijn daarentegen standaard, net als bij de reguliere versies.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Herzien interieur

Het interieur van de S 63 Coupé/Cabriolet en S 65 Coupé/Cabriolet is weer up-to-date. We ontdekken een gigantisch TFT-kleurendisplay. Dit dient als instrumentarium, maar ook als centraal scherm. Verder komen we een exclusief IWC-klokje tegen, alsmede elektrisch verstel- en verwarmbare AMG-sportstoelen. 

Maak uw keuze: V8 en V12

Zoals altijd worden de S-Klasse-modellen van Mercedes-AMG, aangeboden met een V8 of V12. In de S 63 Coupé/Cabriolet (met 4Matic+-vierwielaandrijving) doet een 4.0 liter V8-biturbomotor dienst. Het vermogen en koppel bedragen respectievelijk 612 pk en 900 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h verloopt in 3,5 sec. en de topsnelheid is 250 km/h (elektronisch begrensd). Mede dankzij cilinderuitschakeling, blijft het brandstofverbruik redelijk binnen de perken. 

Tot slot biedt Mercedes-AMG een dubbelgeblazen twaalfcilinder motor aan. De 6.0 liter V12 produceert 630 pk en liefst 1.000 Nm koppel. Hierdoor verloopt de sprint van 0-100 km/h in 4,1 sec. en ligt zijn topsnelheid op 250 km/h. Dit is te verhogen naar 300 km/h d.m.v. het AMG Driver’s Package.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën