Mercedes-Benz S-Klasse Limousine 2017

Tijdens de Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april 2017) presenteert Mercedes-Benz de opgefriste S-Klasse Limousine. Ook de versies van Mercedes-AMG, de S 63 en S 65, zijn op deze Chinese autobeurs te bezichtigen. De Europese marktintroductie staat gepland voor juli.

Opgefrist design

De herziene S-Klasse-modellen vallen vooral op door de herontworpen grille en nieuwe MultiBeam LED-koplampen. De luchtinlaten in de voorbumper hebben een nieuw design, terwijl de achterlichtunits eveneens tegen het licht zijn gehouden. 

Naast uiterlijke aanpassingen, heeft Mercedes-Benz ook nieuwe velgdesigns beschikbaar. De klant kan kiezen uit wielen met een diameter van 17 tot 20 inch.

Het interieur is ook aangescherpt. Zo zien we een nieuw driespaaks-stuurwiel en twee 12,3 inch displays. De twee beeldschermen lopen fraai in elkaar over, waardoor het één geheel lijkt.

Rijhulpsystemen verder verbeterd

Eén van de hoogtepunten van de vernieuwde S-Klasse Limousine, zijn de verbeterde rijhulpsystemen. Enkele voorbeelden zijn: Distronic Active Proximity Assist, Active Steer Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist en Traffic Sign Assist. Ook Remote Parking Pilot is nu beschikbaar, waarmee de bestuurder de auto via zijn/haar smartphone parkeert.

Motorengamma op de schop

Zoals we eerder al aankondigden, houdt Mercedes-Benz het huidige motorengamma nogmaals onder het vergrootglas. Het Duitse merk introduceert een nieuwe motorversie, genaamd S 560 4Matic. Deze variant krijgt de bekende 4.0 liter V8-biturbomotor onder de kap, net als de vernieuwde S 63 Limousine. Het maximumvermogen in de S 560 4Matic bedraagt 469 pk en 700 Nm koppel.

Daarnaast komt de fabrikant met een nieuwe zes-in-lijn dieselmotor aanzetten. Deze krachtbron is bestemd voor de S 350 d 4Matic en S 400 d 4Matic. Er is keuze uit twee vermogensvarianten, namelijk 286 of 340 pk.

Of dit nog niet voldoende is, wordt de S-Klasse Limousine op een later moment aangeboden met nieuwe zescilinder benzinemotoren en als plug-in hybride. De laatstgenoemde versie komt naar verwachting 50 kilometer ver op één acculading.

S 63 & S 65

Daarnet zeiden we het al: ook de S 63 Limousine ontvangt een nieuwe krachtbron. De huidige 5.5 liter V8-biturbomotor wordt vervangen, waardoor het model nu krachtiger dan ooit is. De 4.0 liter achtcilinder produceert 612 pk en 900 Nm aan trekkracht. 

Het maximumvermogen van de Mercedes-AMG S 65 Limousine, is daarentegen niet toegenomen. De 6.0 liter V12 levert nog altijd 630 pk en liefst 1.000 Nm koppel.

er zijn geen afbeeldingen gevonden