Mercedes-Benz S-Klasse Coupé 2017

Mercedes-Benz heeft zojuist de vernieuwde S-Klasse Coupé en Cabriolet onthuld. Daarbij is alle informatie vrijgegeven, al is het nog even wachten op de Nederlandse prijzen. Beide modellen beleven binnenkort op IAA Frankfurt hun werelddebuut.

Vernieuwd design

Zowel de S-Klasse Coupé als Cabriolet ontvingen een vernieuwd design. We zien vergrootte luchtinlaten, een verchroomde frontsplitter, nieuwe dorpelverbreders en verchroomde uitlaateindstukken. Tevens zijn OLED-achterlichten voortaan standaard op alle uitvoeringen, en is er keuze uit twee nieuwe velgdesigns.

Ook het interieur loopt weer in lijn met andere S-Klasse-modellen. Hiermee bedoelen we uiteraard de twee grote displays, ieder met een grootte van 12,3 inch. Op deze schermen wordt het nieuwe Comand Online-infotainmentsysteem getoond, en is er altijd een smartphone-inductielader aanwezig. Verder kan de klant kiezen uit drie nieuwe sierdelen en soorten bekleding. 

Assistentiesystemen uit S-Klasse Limousine

Mercedes-Benz introduceert in de S-Klasse Coupé en Cabriolet een aantal assistentiesystemen, die we al kennen uit de S-Klasse Limousine. Het Distronic-systeem ondersteunt de bestuurder met afstand houden en sturen. Ook stemt het systeem de snelheid af op o.a. bochten en kruispunten.

Niet alleen de actieve veiligheid is verbeterd. Ook het optionele Magic Body Control-onderstel is gewijzigd. Door middel van een stereocamera worden bochten herkend (tot 180 km/h). Hierop wordt het onderstel aangepast, ter vermindering van overhellen. 

Achtcilinder met cilinderuitschakeling

Met de komst van een 4.0 liter V8-biturbomotor, behoort de 5.5 liter achtcilinder tot verleden tijd. Het brandstofverbruik is nu 8% lager, te danken aan de cilinderuitschakeling. Ondanks de lagere brandstofconsumptie, bedraagt het maximumvermogen 469 pk. Het koppel ligt op 700 Newtonmeter.

De genoemde krachtbron wordt geleverd in de S 560 Coupé en S 560 Cabriolet. Hier blijft het niet bij, want de S-Klasse Coupé is ook leverbaar als S 450. Onder de kap huist een V6-benzinemotor (367 pk / 500 Nm), die gekoppeld is aan een 9G-Tronic-automaat.

Categorieën